Į darbą grįžtantiems gydytojams -  papildomi mokymai

Į darbą grįžtantiems gydytojams - papildomi mokymai

Nuo šiol siekiantiems grįžti į darbą gydytojams privalomo papildomo tobulinimosi trukmė bus nustatoma individualiai. Anksčiau gydytojams, siekiantiems susigrąžinti licenciją, reikėdavo atlikti papildomą stažuotę, kurios trukmė priklausė nuo to, kiek jis nedirbo gydytojo darbo.

Įsigaliojus šių taisyklių pakeitimams stažuotės trukmė priklauso ne tik nuo to, kiek laiko gydytojas nedirbo, bet ir bus atsižvelgiama į bendrą gydytojo medicinos darbo stažą. Tai numatyta pakeistose Medicinos praktikos licencijavimo taisyklėse.

"Sprendimas priimtas atsižvelgiant į gydytojų pasiūlymus ir nūdienos aktualijas. Viena vertus, į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl licencijų susigrąžinimo besikreipiantys gydytojai pastebėjo, kad nėra teisinga atsižvelgti tik į tai, kiek laiko gydytojas nesivertė medicinos praktika. Kita vertus, gydytojų paruošimas kainuoja brangiai, jų žinios - neįkainojamos, todėl tikimės, kad toks licencijos susigrąžinimo palengvinimas paskatins ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje dirbančius medikus grįžti prie medicinos praktikos", - pranešime spaudai cituojama sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė.

Viceministrė mano, kad medikų pastabos teisingos, nes gydytojo įgūdžiai, žinios, kompetencija nemažai priklauso ir nuo to, koks jo bendras medicinos darbo stažas. Kitaip tariant, dešimt metų po studijų gydytoju dirbusiam ir vėliau kelerius metus medicinos praktikos atsisakiusiam gydytojui sugrįžti turėtų būti paprasčiau negu po studijų visai gydomąja medicina nesivertusiam gydytojui.

Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintais Medicinos praktikos licencijavimo taisyklių pakeitimais siekiama, kad gydytojai galėtų lengviau įsilieti į darbo rinką, atliktų stažuotę ir būtų atsakingi už savo veiklą, todėl bus vertinama ne tik nutrūkusio darbo stažo, bet ir anksčiau turėto bendro gydytojo stažo trukmė.

Šiuo įsakymu nustatyta, kad medicinos praktikos licencija verstis medicinos gydytojo veikla gydytojui užtenka tobulintis 120 val. per penkerius metus ir siekiant verstis tik medicinos gydytojo praktika papildomo tobulinimosi atlikti nereikės. Atsižvelgiant į tai, kad stažuotė yra individuali, vykstanti kvalifikuoto specialisto priežiūroje, nustatyta, kad jei gydytojas atliko stažuotę, ilgesnę kaip 144 valandos, jam nereikia papildomai tobulintis 120 valandų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder