Grožio paslaptys - iš Rytų

Grožio paslaptys - iš Rytų

Klaipėdietė gydytoja Genovaitė Ramanauskienė šiemet vėl keliavo į tolimąją Pietų Korėją - šalį, kurios gyventojai daug investuoja į gražią išvaizdą bei gerą savijautą. Didžiausia korėjiečių grožio paslaptis - jie sugeba dailiai atrodyti be skalpelio ir botulino injekcijų. Apie rytietiškus stebuklus ir kalbamės su gydytoja Genovaite Ramanauskiene, grožio ir sveikatingumo klinikos savininke.

Kuo jus žavi šis tolimas kraštas - Pietų Korėja?

Į šią šalį keliavau jau trečią kartą. Dirbu grožio ir sveikatingumo srityje, tad rytietiška patirtis labai domina, juolab kad korėjiečiai šioje srityje yra vieni pirmaujančių pasaulyje.

Žavi tai, kad jie į žmogaus kūną žvelgia kaip į visumą, ir į grožį yra visai kitas požiūris negu pas mus. Pavyzdžiui, kiekviena moteris per savaitę bent vieną kartą apsilanko grožio salone. Rūpintis savo išvaizda šioje šalyje mokoma nuo pat mažens.

Ir svarbu ne tik graži išvaizda, bet ir gera savijauta, sveikas gyvenimo būdas. Pietų Korėjoje grožio industrija labai išvystyta - vien sostinėje Seule veikia per 200 plastinės chirurgijos centrų.

Tačiau korėjiečiai siekia atlikti kuo mažiau invazinių grožio operacijų ir skalpelį keičia moderniomis atjauninimo procedūromis.

Pietų Korėjoje veikia daug genetikos laboratorijų, kuriose išrandami vis naujesni estetinės medicinos būdai, siekiant išsaugoti grožį ir jaunystę.

Tad kokios tos rytietiškos grožio paslaptys?

Atjauninimo procedūroms plačiai naudojamos paties žmogaus kamieninės ląstelės, taip pat žmogaus kraujo gydomasis potencialas. Ten populiari nanotechnologijų kosmetika su ląstelių augimo faktoriais, kuri naudojama derinanat su naujausiais estetinės medicinos pasiekimais.

Pietų Korėjos genetikos laboratorijų, kuriose teko lankytis, mokslininkai sukūrė unikalią technologiją injekuojamų užpildų gamybai. Procedūros metu naudojama išgryninta paciento kraujo plazma, turinti daug įvairių ląstelių augimo faktorių, kurie apie 5-6 kartus paskatina regeneraciją ir stabdo odos senėjimo procesą.

Visi šios procedūros ingredientai yra iš paciento kraujo, todėl nėra jokios imunologinės ar alerginės reakcijos rizikos.

Kraujas paimamas iš paciento venos į specialiai tam skirtą konteineriuką ir gerai sumaišomas. Tuomet plazma atsiskiria nuo kraujo raudonųjų kūnelių. Paruošta plazma - viena arba sumaišyta su kitais komponentais, jau gali būti naudojama.

Taip pat atliekamos atjauninamosios procedūros ir iš kamieninių ląstelių, paimant jas iš paties paciento riebalinio audinio. Nuo botulino injekcijų šios procedūros skiriasi tuo, jog turi ilgalaikį efektą, nes atkuriama pati odos audinių struktūra, o ne vien išlyginama viena ar kita raukšlė.

Dar viena naujovė, su kuria teko susipažinti Pietų Korėjoje, tai veido ir kitų kūno vietų odos stangrinimui naudojami plonyčiai tirpūs siūlai iš naujausios kartos chirurginės antibakterinės medžiagos polidioksanono. Organizme jie visiškai ištirpsta per 180 - 240 dienų.

Toks nechirurginis atjauninimo būdas šioje šalyje plačiai naudojamas. Ištirpstantys siūlai, įvesti į giliuosius dermos ar hipodermos sluoksnius, skatina kolageno gamybą, sugrąžina odai stangrumą, atkuria jaunatviškesnę išvaizdą, pakelia skruostus, lygina raukšles. Rezultatai pradeda ryškėti po 3 savaičių, palaipsniui jie gerėja, išlieka nuo 2 iki 5 metų. Tai priklauso nuo įvestų siūlų kiekio ir procedūrų skaičiaus. Polidioksanono siūlai niekur nefiksuojami, jie įvedami reikalingose vietose formuojant tinklelį, todėl jokių deformacijų, duobelių ar audinių įtempimo nebūna.

Visos šios atjauninimo procedūros yra pranašesnės už plastines operacijas, kurių metu pakeičiama žmogaus išvaizda, pažeidžiami audiniai.

Kokių dar įdomybių pastebėjote šioje šalyje?

Pietų Korėjoje labai išvystytas medicininis turizmas. Daug vakariečių atvyksta į šį kraštą ne tik dėl unikalių atjauninimo, grožio procedūrų, bet ir gydymosi tikslais.

Gydymas čia brangus, kainuoja dešimtis tūkstančių dolerių, bet žmonės turi viltį pasveikti. Medicinoje taip pat plačiai naudojamos kamieninės ląstelės, kovojant su tokiomis ligomis kaip cukrinis diabetas, išsėtinė sklerozė, įvairūs paralyžiai, sąnarių ligos ir kita.

Pietų Korėjoje žmonės atrodo sveiki ir patenkinti gyvenimu. Beveik nėra nutukusių žmonių, nes daug dėmesio skiriama mitybai ir judėjimui. Tačiau įdomu tai, kad jie labai žavisi vakarietišku gyvenimu, kai kurie net darosi plastines operacijas, stengiasi panaikinti rasės bruožus, kad būtų kuo panašesni į europiečius.

Dėkoju už įdomų pokalbį.

Kalbėjosi Jolanta BENIUŠYTĖ

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder