Gripo epidemija paskelbta dar trijose savivaldybėse

Gripo epidemija paskelbta dar trijose savivaldybėse

Plintant sergamumui gripu ir peršalimo ligomis, pirmadienį epidemija paskelbta Panevėžio, Kalvarijos bei Kazlų Rūdos savivaldybėse.

Panevėžio visuomenės sveikatos centro duomenimis, sausio 24-30 d. sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) pasiekė 146,13 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Gripas nustatytas 24 proc. sergančiųjų. Bendroje sergamumo struktūroje sergančių vaikų - 58,4 proc.

Gripo epidemija jau paskelbta Prienų rajone, Kauno mieste, Klaipėdos mieste ir rajone, Kėdainių ir Varėnos rajonuose, Marijampolės, Šiaulių miestuose.

Daugiausiai sergančiųjų per savaitę užregistruota Klaipėdos apskrityje - čia 10 tūkst. gyventojų teko 131 ligos atvejai. Mažiausiai gyventojų į medikus dėl gripo ir ŪVKTI kreipėsi Utenos (75 iš 10 tūkst.) ir Alytaus (80 iš 10 tūkst.) apskrityse.

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba (VVSPT) ragina šiuo laikotarpiu būti atidiems savo ir aplinkinių sveikatai. Gripo ir jo komplikacijų išvengti geriausiai padeda skiepai, tačiau nereikėtų nuvertinti ir elementarių asmens apsaugos priemonių.

Visuomenės sveikatos specialistai sergamumo pakilimo laikotarpiu rekomenduoja kuo dažniau plauti ir dezinfekuoti rankas, stengtis neliesti rankomis nosies, burnos ir akių, vengti nebūtinų renginių, apriboti lankymąsi dideliuose žmonių sambūriuose, išlaikyti bent 1 m atstumą iki čiaudinčių ir kosinčių žmonių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder