Geriausios miego pozos

Geriausios miego pozos

Nuo tos akimirkos, kai išmokstame savarankiškai susirangyti lovoje, mes išsirenkame savo miego pozą ir kiekvieną naktį per daug nemąstydami pasirenkame tą pačią.

Miegojimo aplinka dažnai tampa mūsų skausmų ir negalavimų priežastimi - per kieta lova ar per minkšta pagalvė. Bet gali būti, jog viso to kaltininkė – jūsų miegojimo padėtis. Kūno ašių nesutapimas miego metu gali sukelti stuburo, kaklo, pečių, klubų ar žandikaulių sunkumą bei nuovargį, o tai paveiks jūsų savijautą kitą dieną. Dėl šių priežasčių gali būti sunkiau atsipalaiduoti ir užmigti.

Atkreipkite dėmesį į vaiko miegojimo pozą – didžiausia tikimybė, jog jis miegos ant pilvo. O štai senelė mėgausis miegu ant dešiniojo šono. Tačiau jūsų miego padėtis gali būti kita.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tris mūsų kūno išlinkius: apatinėje nugaros dalyje, vidurinėje nugaros dalyje ir netoli kaklo. Pagrindinis tikslas – miego metu šiuos išlinkimus išlaikyti kuo natūralesnėje padėtyje.

Toliau pateiksime keletą naudingų patarimų:

"Mirusio žmogaus plūduriavimas"

Šis miegalius visą naktį praleidžia kniūbsčias, ant pilvo, galvą pasukęs į šoną, rankas pakišęs po pagalve. Problema ta, jog šioje padėtyje jūs per daug išlenkiate sprandą ir suspaudžiate apatinės rankų dalies nervus. Gali "nutirpti" ranka, tai jus pažadins. Kūno svoris spaudžia plaučius, trukdydamas giliam kvėpavimui. Tai taip pat sukelia nereikalingą spaudimą krūtinei.

Problemos sprendimas – nenaudokite pagalvės. Pamėginkite pakelti visą savo kūną panaudodami ilgą pagalvę arba pakiškite pagalvę po savo klubais.

"Kareivis"

Šis miegalius naktį praleidžia miegodamas ant nugaros. Problema - atsipalaidavęs liežuvis gali nuslinkti gerklės link ir taip kliudyti kvėpavimą. Šią pozą pasirinkusieji yra linkę knarkti, taip pat ši padėtis netinkama žmonėms, sergantiems apnėja – miego sutrikimu, kai kartotinai nutrūksta ir vėl atsinaujina kvėpavimas.

Problemos sprendimas – miegas ant nugaros nėra gerai nei jums, nei jūsų lovos partneriui, kuriam tenka iškęsti jūsų šnarpštimą bei gargaliavimą visą naktį. Kaip bebūtų, kūdikiai visada turėtų būti guldomai ant nugaros tam, kad išvengtų staigios kūdikių mirties sindromo. Jei jūs negalite nemiegoti ant nugaros, pasikiškite pagalvę po savo keliais ir mažą pagalvę po apatine nugaros dalimi.

Žmonės, kenčiantys dėl širdies nepakankamumo, kai kurių kvėpavimo ligų, glaukomos ar gastroezofaginio refliukso ligos, turėtų pakeisti šią pozą į pusiau sėdimą pozą.

"Miegančioji gražuolė"

Šio tipo žmonės miega ant šono, truputį susirietę, sulenktais keliais bei rankomis. Tai yra sveikiausia miego padėtis. Šioje pozoje miegant stuburas išlinkęs natūraliai.

Padarykite ją dar geresne – pagalvė tarp kelių sumažina įtampą jūsų klubuose.

Naudokite tinkamo dydžio pagalvę galvai. Išmėginkite lengvai koreguojamą vandens pagalvę. Jei yra vietos, ištieskite rankas aukštyn. Jei turite aukštą kraujospūdį, pabandykite miegoti ant kairiojo šono. Jei kuris nors jūsų inkstas turi akmenų, pamėginkite miegoti ant priešingo šono.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder