Byla pensininkui, kad susidėjo svetimus dantis

Byla pensininkui, kad susidėjo svetimus dantis

Kauno teritorinė ligonių kasa perdavė Prienų policijai tirti, kaip 68 m. prieniškis Juozas Z., pasinaudojęs tame pačiame mieste gyvenančio bendrapavardžio 76 m. Juozo Z. duomenimis, už valstybės lėšas ketino susidėti dantis. Eilėje nė dienos nelaukęs turtingesnis prieniškis nutarė apeiti 4 metus dantų laukiantį aštuoneriais metais vyresnį bedantį.

Apgaulė paaiškėjo tik tada, kai teritorinė ligonių kasa per banką norėjo sugrąžinti pinigus į apsišaukėlio sąskaitą. Sąskaitoje buvo nurodyti vieno asmens tapatybės duomenys, o paslauga suteikta kitam asmeniui. Bankas operaciją užblokavo ir pranešė siuntėjui ligonių kasai. „Tokia apgaulė pas mus dar nėra pasitaikiusi“, - stebėjosi Kauno teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėja Nijolė Bijanskienė.

Vyresnysis Juozas Prienų ligoninėje į dantų protezavimo eilę buvo įregistruotas dar 2008 metais. Senukui buvo išsiųstas pranešimas. Vyras buvo įspėtas, kad dantis jis  gali susidėti už savo pinigus be eilės, arba laukti, kol ateis eilė ir niekas nekainuos. Vyras pasirinko antrąjį variantą ir kantriai laukė, kol gaus antrą pakvietimą pas odontologus. Kol vyresnysis Juozas laukė, jaunesnis nesnaudė. Praėjusių metų vasarą jis prisistatė į protezavimo kabinetą, pasakė laukti nebenorįs. Pareiškė, kad apsisprendė dantis susidėti už savo pinigus. Dantys jam buvo nedelsiant sudėti. Suteikta paslauga vyrui atsiėjo apie 700 litų. Sutvarkius dokumentus, praėjusių metų pabaigoje atėjo eilė gauti pinigus.

„Mes nežinome aplinkybių. Ar tai buvo susitarimas, ar kažkokiu būdu jaunesnis vyras sužinojo apie eilėje protezavimo paslaugos laukiantį bendravardį ir juo pasinaudojo, išsiaiškins policija. Galime tik spėlioti. Yra įvairių variantų, kodėl buvo griebtasi apgaulės. Galbūt jaunesnis vyras, susidėjęs dantis svetimu vardu, tikėjosi stoti pats į eilę ir susitvarkyti likusias burnos problemas už valstybės pinigus“, - svarstė Kauno teritorinės ligonių kasos darbuotoja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder