Būsimoms mamoms - apie alkoholio žalą

Būsimoms mamoms - apie alkoholio žalą

Vakar Kauno Laisvės alėjoje įvyko pirmasis akcijos „Mama, noriu gimti blaivas“ renginys, per kurį dalyvauti specialioje viktorinoje panoro net keli šimtai jaunų merginų. Organizatorių teigimu, jų tikslinė auditorija - jaunos, vaikų besiruošiančios turėti moterys, kurioms siekiama suteikti informaciją apie alkoholio keliamą žalą tiek gimdyvei, tiek vaisiui, buvo labai aktyvios ir stengėsi kuo daugiau sužinoti apie akcijos iškeltą problemą.

„Per renginį vyko viktorina, kurioje panoro dalyvauti ne tik moteriškosios lyties atstovės, bet ir vyrai, besirūpinantys savo merginomis ar žmonomis. Susirinkusiųjų klausėme tokių klausimų, kaip, pavyzdžiui, koks yra mirtinas kiekis gryno alkoholio gimdoje esančiam vaisiui? Koks yra nepavojingas svaigiųjų gėrimų kiekis besilaukiančios moters organizme. Buvo malonu stebėti nuoširdžiai susidomėjusias ir susijaudinusias jaunas paneles“, - įspūdžiais dalijosi projekto organizatorė, Lietuvos medicinos studentų asociacijos (LIMSA) atstovė Aivara Kaladytė.

Renginio organizatorių nuomone, didžiausia problema, kad visuomenei trūksta informacijos, kokią didžiulę ir nepataisomą žalą vaikeliui gali sukelti net ir mažas kiekis alkoholio. Būtent todėl LIMSA siekia tai pakeisti vykdydama projektą „Mama, noriu gimti blaivas!“. Jo pagrindinis tikslas - suteikti daugiau žinių apie alkoholio poveikį mamos ir kūdikio organizmui, galimus pavojus ir žalą. Akcijos pagalba bus siekiama atkreipti ne tik jau besilaukiančių mamyčių, bet ir visų jaunų žmonių, kada nors planuojančių tapti tėvais, dėmesį.

Projekto organizatorė džiaugiasi sėkminga akcijos pradžia ir tikina, kad toks renginių ciklas bus tęstinis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder