Ajurveda nuo peršalimo

Ajurveda nuo peršalimo

Europiečiai vis labiau domisi Rytų medicina kaip būdu išlikti sveikam arba pasveikti be vaistų. Natūralūs gydymo metodai, žinomi tūkstantmečius, šiandien išgyvena tikrą renesansą: joga, taškinis masažas, aromaterapija, vaistažolių vonios, muzikos terapija, meditacija... Ar verta juos išbandyti - spręsti jums, tačiau žinojimas, ką jie siūlo, tikrai nepakenks.

Pagal ajurvedą, tradicinę Indijos mediciną, sloga būna penkių rūšių: sukelta sustiprėjusios vatos, pitos, pablogėjusios kafos*, nusilpusio kraujo ir sustiprėjusių visų trijų došų. Kaip ją gydyti?

* Gydyti slogą ajurveda rekomenduoja ciberžolių miltelių inhaliacijomis.

* Galima taip pat lygiomis dalimis sumaišyti razinų, juodųjų pipirų, saldymedžio miltelių ir sulipdytomis nedidelėmis piliulėmis vartoti dukart per dieną su karštu vandeniu.

* Peršalimo ligas gydo ir juodųjų bei geltonųjų garstyčių sėklos. Įberkite geltonųjų garstyčių į kojines prieš jas apsimaudami arba galite berti į lovą. Mirkykite kojas garstyčių vonelėje.

* Peršalę paminėtus prieskonius galite vartoti su maistu arba iš jų pasigaminti arbatos, taip pat padėti jų dešinės rankos riešo srityje, vidinėje pusėje, ir aprišti (veikia per odą).

* Jei pajutote peršint gerklę - vartokite bičių pikio. Keletą lašų spiritinio pikio įlašinkite į šaukštelį alyvuogių aliejaus ir lėtai sučiulpkite.

* Taip pat galite vartoti po arbatinį šaukštelį mišinio iš medaus, sviesto ghi ir ciberžolės. Geriau neužgerkite.

* Žiupsnelį cinamono ištirpinkite stiklinėje šilto pieno ir išgerkite.

* Peršalę gerkite imbierinę arbatą. Į stiklinę verdančio vandens įmeskite griežinėlį citrinos, arbatinį šaukštelį medaus ir ploną imbiero šaknies griežinėlį - smulkiai supjaustę. Gerkite šiltą, o paskui pakramtykite citrinos su žievele ir imbiero gabaliukų.

* Jei nesergate hipertonija, pabandykite savijautą pasigerinti gerdami baziliko sėklų nuovirą su medumi arba sviestu ghi.

* Tinka gvazdikėlių arbata: puodelyje sutrinkite 3 džiovintus gvazdikėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 20 minučių ir gerkite nedideliais gurkšniais keliskart per dieną.

* Pakramtykite kardamono arba anyžių grūdų.

* Žiupsnelis muskatinio riešuto su šiltu pienu arba su medumi - taip pat pagalbininkas peršalus. Pakanka arbatinio šaukštelio kartą per dieną.

* 20 g sausų ajerų šakniastiebių užpilkite litru verdančio vandens ir palikite parai prisitraukti. Pilkite į salotas ir kitus gaminius. Kvapnu ir sveika.

* Vata, pita ir kafa yra došos, arba trys visatos principai, įkūnyti visose gyvose būtybėse. Žmogus sveikas, kol žmogus išsaugo jam vienam būdingą došų pusiausvyrą.

Gydantys gestai

Gydomosios pirštų pozicijos indų medicinoje vadinamos mudromis. Iš viso jų esama vienuolika. Geriausia šiuos judesius atlikti sėdint lotoso poza, tačiau prireikus galima ir darbe ar net žiūrint televizorių.

Nuo gerklės ligų (shankh mudra).

Keturiais dešinės rankos pirštais apimkite kairės rankos nykšį taip, kad dešinės rankos nykščiu liestumėte kiek išsikišusį kairės rankos nykštį. Gydomąjį poveikį sustiprinsite dainuodami garsą om. Šį metodą puikiai žino operos dainininkai.

Nuo peršalimo, kosulio, plaučių uždegimo, gripo, gerklės ligų (linga mudra).

Suglauskite delnus vidine dalimi ir supinkite pirštus. Vieną išsikišusį nykštį turi apimti kitos rankos nykštys ir smilius.

Gyslotis - nuo kosulio

Jeigu smarkiai kosite, prieš eidami miegoti pasidarykite gysločio inhliacijas. Užvirinkite vandens ir į jį primeskite gysločio sėklų bei lapų, taip pat įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Apsigaubkite galvą rankšluosčiu ir pakvėpuokite burna.

Galima gerti ir užpilą. 1 valgomąjį šaukštą smulkintų gysločių lapų užpilkite stikline karšto vandens, uždenkite ir palikite valandai pritraukti. Tuomet nukoškite. Gerkite po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną prieš valgį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder