Žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius: „Ekspertai.eu“ kuria pavojingą tendenciją žiniasklaidos rinkoje“

Žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius: „Ekspertai.eu“ kuria pavojingą tendenciją žiniasklaidos rinkoje“

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius savo asmeniniame tinklalapyje paskelbė pranešimą pavadinimu „Nuo ko priklauso ekspertai.eu?“.

„Šiandien rimtai susimąsčiau, kas ir kodėl finansuoja priklausomu save vadinantį ir naujienų portalu besiskelbiantį ekspertai.eu. Šios žiniasklaidos priemonės ir jos redakcijos (pvz., yra tokia darbuotoja – redaktoriaus pavaduotoja, antimafijos skyriaus redaktorė Rasa Kalinauskaitė) negaliu dėl daugelio priežasčių priskirti prie profesionaliai dirbančių žiniasklaidos priemonių. Neleidžia man to daryti nei vidiniai įsitikinimai, nei supratimas apie profesionalumą. Todėl, matydamas pagausėjusią jų savireklamą Vilniaus gatvėse ir girdėdamas radijuje keistus reklaminius klipus apie mafiją ir ekspertai.eu, pats sau uždaviau klausimą – kas jie ir kodėl jie apskritai veikia „taip“?“ – viešai samprotauja žurnalistų organizacijos lyderis.

Vyriškis prašo, jei kas žino daugiau informacijos apie ekspertai.eu portalą ir jo veiklos metodus, pasidalyti šia informacija viešai jo bloge arba jam asmeniškai siunčiant elektroninius laiškus adresu [email protected].

Savo informaciniame pranešime (su visu jo tekstu galite susipažinti ČIA) LŽS vadovas teigia, kad vieno iš ekspertai.eu narių – Audriaus Nako – elgesys „apskritai yra ant ribos su nusikalstama veikla“. Čia D. Radzevičius turi omenyje paviešintą viešą pokalbį su buvusia Seimo pirmininke konservatore Irena Degutiene. Kaip pamenate, vėliau šį pokalbį apie mafijinių struktūrų užvaldytą valstybę paskelbė ir komentavo ne tik ekspertai.eu, bet ir kai kurios didžiausios šalies žiniasklaidos priemonės.

„Iki šiol aš asmeniškai susidūriau su tų pseudoekspertų veikla tik šiek tiek. Bet pasakysiu atvirai savo nuomonę – man jie ne tik nekelia pasitikėjimo, bet savotiškai atrodo kuriantys pavojingą tendenciją žiniasklaidos rinkoje. Ta tendencija – manipuliacijos ir neskaidrumas. Apie tai detaliau parašysiu vėliau“, – baigdamas savo rašinį pažadėjo LŽS vadovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder