Žmonės aukojo dar dosniau

Žmonės aukojo dar dosniau

Spalio 21-22 dienomis 73 miestų populiariausiose parduotuvėse vyko „Maisto banko“ akcija. Šįkart suaukota produktų, kurių vertė daugiau nei milijonas litų (370 tūkst. eurų)! Apie tai kalbamės su „Maisto banko“ l.e.p. direktore Kristina TYLAITE.

- Kaip praėjo pastaroji „Maisto banko“ akcija?

- Esame labai patenkinti rezultatais, surinkome gerokai daugiau produktų nei pernai rudenį. Ateinančias dvi savaites tikslinsime rezultatus iš kiekvienos parduotuvės, ką surinkome šeštadienio naktį. Surinkome daugiau nei 390 tūkst. vienetų maisto produktų, kurių bendra paramos vertė viršija 370 tūkst. eurų. Pernai rudenį surinkome apie 379 tūkst. vienetų maisto produktų, bendra paramos vertė buvo beveik 340 tūkst. eurų. Šįmet aukojusių žmonių buvo daugiau, pagal skaičiavimus, kuriuos pateikė parduotuvių savanoriai, šios „Maisto banko“ akcijos metu buvo paaukota daugiau nei 137 tūkst. kartų.

Beje, gamintojų ir prekybos tinklų iniciatyva per „Maisto banko“ akcijas parduotuvėse daromos nuolaidos būtiniausiems maisto produktams, kurie aktualūs stokojantiems.

- Kuo aiškintumėte vis didesnį aukojimo mastą, gal patikimumu?

- Visą laiką mums iššūkis ne tik užtikrinti esamas praktikas, bet ir maksimaliai jas stiprinti, skaidrinti. Pernai būta kalbų apie kažkokį nepasitikėjimą, tai mus pačius dar labiau sustiprina; turime aiškias procedūras, kaip mums tiksliai ir aiškiai patiems save patikrinti, tam tikslui turime ir „Maisto banko“ akcijų parduotuvių lankymus. Šiais metais turėjome visų savanorių deklaracijas. Skaidrinimas yra labai svarbi dalis, ypač dirbant paramos srityje.

- Kokių produktų savaitgalį aukota?

- Standartiškai surinkome daugiausia makaronų (ketvirtadalis visų produktų), t.y. 90 tūkst. vienetų. Taip pat kruopų. Daug surinkta aliejaus, cukraus. Skirtumas tarp populiariausių aukojamų produktų ir tokių, kurie brangesni, bet svarbūs (aliejus, cukrus), po truputį mažėja. Mėsos konservų surinkome apie 14 tūkst. vienetų.

- Kada šie maisto produktai pasieks stokojančiuosius?

- Dabar kitas etapas - visų rezultatų tikslinimas, skaičiuojame, sveriame, taigi per ateinančias dvi savaites turėsime visiškai tikslius rezultatus. Žinau, kad atskiros organizacijos jau yra viską susitvarkiusios, liks tik susitvarkyti dokumentaciją ir bus pradėta dalyti. Mes dalį produktų išdalysime dabar, dalį laikysime didžiosioms šventėms, žiemos laikotarpis sudėtingas, taigi skirstysime planingai.

Žiūrime, ko daugiausia surenkama. Kai „Maisto bankas“ formuoja maisto produktų paketą, čia įeina bent po kelis vienetus makaronų, skirtingų kruopų, dedame aliejaus, cukraus, miltų, - tai baziniai produktai. Paskui jau arbata, konservuotas maistas, šokoladas; maisto paketą sudaro apie 10 skirtingų produktų pavadinimų. Tai ir susidaro krepšelis, sveriantis apie 5 kg.

- Kokie žmonės akcijos metu dirbo savanoriais?

- Suburiame pačias socialines organizacijas, kurios teikia socialines paslaugas, tai yra neįgaliųjų draugijos, gausių šeimų bendrijos, vaikų dienos centrai, reabilitacijos centrai, labdaros valgyklos. Didžioji dalis jų būtent ir pasikviečia savo globotinius dalyvauti „Maisto banko“ akcijoje ir rinkti maisto produktus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder