Žinią apie onkologijos centrą skleis motociklininkai

Žinią apie onkologijos centrą skleis motociklininkai

Šeštadienio rytą startavo Lietuvos motociklininkų paramos akcija – moto kelionė „1000 vilties kilometrų“, skirta Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklos bei sergančiųjų vėžiu palaikymui. Akcijos metu motociklininkai keliaus po Lietuvą, susitiks su gyventojais, dalys informaciją apie Šv. Pranciškaus onkologijos centrą ir kvies jį paremti.

Pasak pagrindinio akcijos iniciatoriaus ir organizatoriaus klaipėdiečio Adomo Benečio, maža idėja tapo dideliu darbu. "Čia važiuoja dūšia tikintys", – sakė neseniai į motociklininkų gretas įsilieję kretingiškiai Arvydas ir Reda, teigiantys, kad visos motociklininkų kelionės turi kažkokį tikslą, o šios akcijos idėja tuo ir pasirodė prasminga ir traukianti it magnetas.

Šiais metais maratone kartu su motociklininkais dalyvaus brolis pranciškonas Evaldas Darulis: "Mane prie šios akcijos prisidėti paskatino šios bendruomenės šiluma, sklindančios geros emocijos. Baikeriai dažnai gretinami su „blogiukais“, tačiau jie yra geri žmonės, turintys nuostabią širdį, puikų hobį ir didelį norą padėti onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms."

Motociklininkus „centro apaštalais“ pavadinęs juos į kelią išlydėjo brolis pranciškonas Benediktas Jurčys: "Jūs atliekate labai labai svarbią misiją ir tai parodo, kad gyvenate ne įsivaizduojamame pasaulyje, o realiame."

Motociklininkų paramos onkologiniams ligoniams akcijos metu bus aplankyti daugiau negu 25 įvairiuose Lietuvos kampeliuose įsikūrę miestai ir miesteliai. Motociklų gausmas gyventojus liepos 6 dieną pasitiks Klaipėdoje, Tauragėje, Jurbarke, Kaune, Kazlų Rūdoje, Marijampolėje, Alytuje, Aukštadvaryje, Trakuose, Vievyje, Širvintose, Ukmergėje, Molėtuose; liepos 7 dieną – Molėtuose, Anykščiuose, Kupiškyje, Biržuose, Pasvalyje, Pakruojyje, Šiauliuose, Kuršėnuose, Mažeikiuose, Sedoje, Plateliuose, Salantuose.

Motociklininkai laukiami sugrįžtantys liepos 7 d. 20 val. prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios (Savanorių g. 4, Klaipėda).

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder