Viliojimo meno studija - "Norime pratęsimo"

Viliojimo meno studija - "Norime pratęsimo"

"Gal būtų galima rinktis ir toliau nors kartą per savaitę bei tobulinti tai, ką išmokome", - ko gero, toks studiją lankiusių moterų išreikštas noras - pats geriausias įvertinimas Viliojimo meno studijos sumanytojai, sporto klubo "Kitonija Gym" trenerei Kristinai Kesminienei.

Kadangi nei centimetrais, nei kilogramais neišmatuosi realios Viliojimo meno studijos naudos, aptariant rezultatus belieka pasikliauti savo ir kitų moterų patirtomis emocijomis. Nors, kita vertus, daugelis viliotinio pamokų buvo tokios intensyvios, kad pasijusdavome lyg po rimtos sportinės treniruotės - akivaizdu, per žiemą susikaupusiems riebaliukams tai turėjo nepatikti.

"Aš visada jaučiau, kad viduje turiu daug švelnumo ir meilės, bet ne visada moku tai parodyti. Juk to mokyklose nemoko, deja, ir ne visos mamos to išmoko. Televizijoje ir spaudoje propaguojamas tik atviras flirtas, todėl šitie kursai man buvo tarsi atgaiva sielai - viskas taip subtilu, moteriška ir švelnu - jokio vulgarumo. Jaučiu vidinį išlaisvėjimą ir net gatvėje pradėjau kitaip vaikščioti", - pasibaigus studijai atviravo Monika prisistačiusi keturiasdešimtmetė moteris.

Jai antrino ir kitos dailiosios lyties atstovės. Daugelis jų, ėjusios į kursus tik tam, kad išmoktų subtilių viliotinio judesių, kad vėliau galėtų padaryti siurprizą savo mylimam vyrui, džiaugėsi, jog jos čia atrado ir išmoko kur kas daugiau.

"Žinote, kartą mano pažįstami vedę vyrai išsidavė, kodėl jie ieško meilužių - esą namuose iš savo žmonos nesulaukia dėmesio ir švelnumo. Iš pradžių pasirodė pikta - juk mes tokios užimtos, kodėl dar turime vyrą glostyti? Tačiau akivaizdu - vyrams reikia dėmesio, jie nori, kad šalia jo būtų savimi pasitikinti, bet švelni moteris, o ne surūgusi bambeklė. Smagu, kad ir šiuose kursuose tai ne kartą buvo priminta", - atviravo dar viena studiją lankiusi moteris.

Viliojimo meno studijos sumanytoja K. Kesminienė taip pat visuomet akcentavo, kad tik pasitikinti savimi moteris gali būti patraukli priešingai lyčiai. Tačiau visos puikiai žinome, kad tai nėra lengvai pasiekiama.

"Pasitikėjimas - bet kokio gundymo pagrindas. Jei jautiesi blogai, nepasitiki savimi, kas iš to, kad būsi "superžvaigždė". Vyrai per atstumą jaučia vidinį moters nusiteikimą. Vyrus traukte traukia ne labai gražios, nepriekaištingų kūno formų moterys, o pasitikinčios savimi. Patikėkite, kad prikaustytum svajonių vyro dėmesį, nereikia būti manekeniškų formų gražuole. Aš manau, jeigu vyras namuose randa užuovėją, ramybę ir moterišką grakštumą, tuomet jis niekada neis ir nežiūrės į kitą", - ne kartą akcentavo K. Kesminienė ir vis primindavo, jog būtina puoselėti ne tik išorinį, bet ir vidinį grožį.

Iki šiol prisimenu K. Kesminienės išsakytą mintį, kad vyrams patinka, kai vidinis grožis yra išorinio tęsinys.

"Moteriškumas yra labai trapus, todėl, mano įsitikinimu, jį būtina puoselėti ir prižiūrėti. Be abejo, būtina ugdyti save visapusiškai. Gali būti ir labai protinga ar dvasinga, bet jei iš vidaus nejauti moteriškumo, nepasieksi pilnatvės ir santykiuose su vyru", - pastebėjo K. Kesminienė.

Savo ruožtu, man po tris savaites trukusių Viliojimo meno kursų labiausiai norisi nulenkti galvas prieš tuos žmones, kurie, būdami neprofesionalai, ryžtasi dalyvauti šokių ar dainų projektuose ir sugeba įvaldyti savo kūną taip, kad aplinkiniai jais žavisi.

Tik iš šono žiūrint atrodo, kad tereikia keleto treniruočių, ir tu gali šokti kaip primabalerina. Deja, tiesa yra kartesnė - dešimtmečius netreniruotas kūnas nepasiduoda taip lengvai, kaip norėtųsi.

Visgi priešpaskutinę viliotinio šokio pamoką trenerės klausimas - "Gal jūs anksčiau esate šokusi?" - skambėjo kaip didžiulis įvertinimas. Iš tiesų judesiai darosi vis plastiškesni, tačiau akivaizdu - kūną, kaip ir moteriškumą, reikia puoselėti ir treniruoti nuolat.

Nežinau, ar todėl, kad kursams pasibaigus kaip tik nutirpo sniegas ir pakvipo pavasariu, ar todėl, kad Viliojimo meno studijos dėka galėjau nemažai laiko skirti tik sau, dabar kur kas dažniau prisimenu, kad esu ne tik mama ir žmona... Kartais taip gera žinoti, kad esu tiesiog moteris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder