Vasario 29-ąją gimusieji pasaulį mato kaip pasaką

Vasario 29-ąją gimusieji pasaulį mato kaip pasaką

Įdomu, kaip jaučiasi žmonės, gimę vasario 29-ąją, kuri išaušta tik kas ketveri metai? Pasidomėjome, kaip keliems šiandien gimtadienį švenčiantiems klaipėdiečiams sukasi planetos, ką lemia žvaigždės ir kaip pildosi svajonės.

"Kai gimtadienis ateina kas ketverius metus, tą dieną ir švenčiu, niekada nenukeliu, nes labai malonu ir miela jos sulaukti. Šis 29-ą dieną švenčiamas gimtadienis man - vienuoliktasis. Žinau, kad atėjo ir praeis, bet būnu kupina laukimo ir ypatingos nuotaikos", - sakė Klaipėdos moterų krepšinio klubo "Lemminkainen" prezidentė ir Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos mergaičių trenerė Ramunė Kumpienė.

Siurprizas mamai

"Šventės scenarijus pakoreguoja mano darbas, tarkime, šį gimtadienį vyks rungtynės, tad nieko ypatingo negali nuveikti. Niekada nedarau grandiozinių renginių, nes vasario 29-ąją geriausia pabūti su šeima.

Artimieji man visada šventės proga stengiasi pateikti staigmenų, bet didžiausią staigmeną aš pati pateikiau savo mamai. Kai man sukako 12 metų, nieko neįspėjusi pasikviečiau į namus visus savo klasės draugus ir, kai jie sugužėjo į nedidelį mūsų butą Klaipėdoje, mama turėjo bėgti nupirkti dar vieną tortą. Kitą kartą, mano keturiasdešimtmečio proga, vyras man norėjo padaryti staigmeną, tik nepavyko laiku - į didelį kaspiną įvyniotą automobilį "Honda Civic" pristatė tik po 20 dienų.

Kai buvau vaikas, mano laiptinėje gyveno dar trys žmonės, gimę vasario 29 dieną, ir visi jie yra nuostabūs, užgrūdinti savo gimtadienio laukimo", - sakė pokalbininkė.


 SVAJONĖS. "Stebina tai, jog per kas ketvirti metai švenčiamą gimtadienį išsipildo svajonės, kurių visada turiu daug", - teigia obojininkas Edmundas Ganusauskas.

Išsipildė visos svajonės

"Švęsiu, ateis draugai ir kolegos, valgysiu tortą. Smagu, kad šiemet yra ta diena, bet didelės reikšmės tam neteikiu - nei jubiliejus, nei kokie koncertai vyks ar rečitalis. Kita vertus, mano šeima tarsi paženklinta: tėvelis yra gimęs per Tris Karalius, o brolis - balandžio 1 dieną", - sakė ilgametis Klaipėdos muzikinio teatro orkestro muzikantas ir keturių miesto orkestrų vadovas, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Pučiamųjų ir styginių muzikos katedros dėstytojas obojininkas Edmundas Antanas Ganusauskas.

"Universitete kasmet - nori nenori - pasveikina kolegos ir studentai, Muzikinio teatro kolektyvas, toks jau gyvenimas. Tačiau įspūdį paliko vasario 29-oji prieš daugelį metų, kai dar mokiausi konservatorijoje, buvau kokių 22 metų. Mane ta proga susirado laikraščio "Gimtasis kraštas" žurnalistai, paprašė nusifotografuoti ir paklausė, kokią turiu svajonę. Pasakiau jų daugybę, bet svarbiausia - kad norėčiau groti simfoniniame orkestre, ir viskas gyvenime išsipildė", - sakė pokalbininkas.


Ponas Edmundas per savo gimtadienį įteiks sau ypatingą dovaną - klausysis obojininko Tomazo Albinoni tauraus bei romantiško kūrinio "Adagio". Jeigu ir vėl likimas būtų palankus pildytis svajonėms, norėtų parašyti knygą apie savo muzikinę veiklą, bičiulius muzikantus, nukeliauti, kur dar nėra buvęs - į Šventąją žemę ir Amerikos žemyną. Tačiau svarbiausia goda - dar ilgus metus turėti sveikatos ir įkvėpimo pūsti obojų. Na, o sunkiausiai įkūnijama būtų svajonė - vieną dieną susitikti su visais savo mokiniais, pasklidusiais po pasaulį.

Dvasingi, intuityvūs ir talentingi

"Jeigu žiūrėtume astrologiškai, vasario 29-oji - diena kaip diena. Tai yra devinta Mėnulio diena, kurios simbolis yra šikšnosparnis, todėl ji laikoma truputį velniška. Ši diena kupina iliuzijų ir apgaulių, todėl reikėtų daugiau atsargumo ir budrumo. Tądien gimtadienį švenčiantis žmogus gali neturėti jausmų pusiausvyros: arba labai mylėti, arba labai neapkęsti, todėl reikėtų ieškoti aukso vidurio ir harmonijos, jausmus dalinti su saiku", - sakė astrologė Violeta Liaugminienė.

Pasak jos, gimusio tokią dieną tikslas yra stiprinti savo protą, intelektą, loginį, analitinį mąstymą, nes jam apskritai lemta siekti gero išsilavinimo, nesiblaškyti ir perteikti savo žinias kitiems.

"Tą dieną Žuvų ženkle yra trys planetos: Saulė, Neptūnas ir Merkurijus bei asteroidas Chironas. Tokie žmonės pasižymi dvasingumu, gerumu, sielos polėkiu, pasaulį mato pasakų šviesoje, jiems gali trūkti tikslumo, konkretumo. Jie turi stiprią intuiciją, pasąmonės gelmes, sielos polėkį, yra dvasingi, pasirengę pagelbėti kitiems", - teigė astrologė.

Garsūs žmonės

Vasario 29-ąją yra gimęs rašytojas, žinomo romano "Dievų miškas" autorius Balys Sruoga, poetai Pranas Vaičaitis ir Antanas Miškinis, rašytojas ir blaivybės platintojas vyskupas Motiejus Valančius. Tą dieną gimė ir nemažai pasaulio įžymybių: popiežius Paulius III, italų kompozitorius Gioachino Rossinis, amerikiečių NASA astronautas Jackas Lousma, amerikiečių statistikas, išradęs tabuliatorių ir įkūręs kompaniją, kuri, susijungusi su kita, tapo IBM kompanija, Hermanas Hollerithas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder