Vaikų talentams ugdyti - nauja gitara

Vaikų talentams ugdyti - nauja gitara

Savaitgalį vaikų socialinės pagalbos centro, darbštumo ugdymo mokyklos "10 talentų" lankytojai šventė dvigubą šventę. Po 20 metų čia lankėsi vieni pirmųjų centro įkūrėjo Vitalijaus Chomičenko globoti vaikai, o dabartinius centro lankytojus nudžiugino padovanota naujutėlaitė gitara.

Ryšininkų gatvėje veikiančiame centre kasdien lankosi nuo keliolikos iki keliasdešimties vaikų. Vienu metu jų čia, pasak V. Chomičenko, telpa iki pusšimčio. Vaikai čia renkasi po pamokų, atostogų metu, susitikę žaidžia, mokosi, ruošia namų darbus, mokosi gaminti valgį, piešti, groti.

PRISIMENA. Po 20 metų sutikęs pirmuosius centro auklėtinius, Vitalijus Chomičenkas teigė atsimenantis visus iki vieno per dvidešimtmetį centrą lankiusius vaikus, jų vardus, pavardes, domisi, kaip jiems sekasi, kokiu gyvenimo keliu jie pasuko.

V. Chomičenką ir jo globojamus vaikus labai nudžiugino savaitgalį gautos dovanos. Klaipėdos miesto jaunimo skatinimo bendrija "Liubekas-Klaipėda" "10 talentų" lankytojams padovanojo naują gitarą, kurią įteikė bendrijos pirmininkas Benediktas Petrauskas.

Ši bendrija Klaipėdoje įkurta dar 2004 metais ir siekia padėti Klaipėdos miesto jaunimui įgyti verslo įgūdžių, tobulėti pasirinktos profesijos srityje, taip pat padeda vienišiems seniems ir skurstantiems žmonėms bei tiems, kuriems reikalinga neatidėliotina parama ir pagalba. Tad bendrijos pagalba V. Chomičenko vadovaujamam centrui - neatsitiktinė.

PIRMIEJI. Keletas pirmųjų prieš 20 metų Vitalijaus globotų vaikų, dabar jau auginančių savo vaikus, savaitgalį buvo užsukę į svečius. Vitalijui ištraukus krūvas per tiek metų susikaupusių nuotraukų albumų, buvę centro lankytojai ieškojo savęs, bendraamžių, pažįstamų. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Gitarą dovanojome kaip meškerę, priemonę - kad ja išmoktų dirbti, naudotis. Vaikai labai apsidžiaugė. Jie turi kelias gitaras, bet jos jau padėvėtos, šiek tiek aplūžusios. Smagu, kad vaikai turi puikų mokytoją, tad naująja gitara tikrai išmoks groti ne vienas centrą lankantis vaikas", - kalbėjo bendrijos pirmininkas B. Petrauskas.

Pašnekovas teigė, kad V. Chomičenką pažįsta seniai ir šį centrą bei jį lankančius vaikus įvairiomis formomis remia nebe pirmą kartą.

"Labai gerai, kad yra tokių vietų, tokių klubų, kurie nesivadina kokia nors tarnyba. Čia yra savotiškas klubas, kuriame jie yra kaip šeima, o tos šeimos ramstis, auklėtojas, tėvas ir kartu mama yra Vitalijus, atsidavęs savo darbui jau dvidešimt metų. Jis yra ir geras psichologas, mokantis bendrauti su vaikais, ir apskritai daug visko patyręs žmogus", - gerų žodžių centro sielai V. Chomičenkui negailėjo B. Petrauskas.

Gražiai apie centro veiklą bei Vitalijaus nuoširdų ir pasiaukojamą darbą atsiliepė ir renginyje viešėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

MOKYTOJAS. Suvaldyti gitarą "10 talentų" ugdytiniams padeda laisvasis mokytojas Silverijus Masiulis. Pastarojo teigimu, vaikai labai stengiasi, uoliai mokosi akordus, jiems esą tikrai gerai sekasi. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Pats Vitalijus džiaugėsi, kad vaikai gavo naują instrumentą - dabar mokytis groti galės daugiau centro lankytojų. Suvaldyti gitarą "10 talentų" ugdytiniams padeda laisvasis mokytojas Silverijus Masiulis. Pastarojo teigimu, vaikai labai stengiasi, uoliai mokosi akordus, jiems esą tikrai gerai sekasi. Be muzikavimo, vaikai, padedami S. Masiulio, mokosi ir piešti.

V. Chomičenkas kuklinasi, esą tiesiog dirba su vaikais, nieko stebuklingo nedaro, tačiau vaikų akys ir balsai, kalbant apie Vitalijų, išduoda, kad jis jų gyvenime svarbus žmogus.

Dabartiniams V. Chomičenko globotiniams pritaria ir vieni pirmųjų vaikų, dar prieš 20 metų pajutusių Vitalijaus šilumą ir dėmesį. Dabar jie jau suaugę, augina savo vaikus. Keletas jų savaitgalį buvo užsukę aplankyti V. Chomičenko, o Vitalijui ištraukus krūvas per tiek metų susikaupusių nuotraukų albumų, ieškojo savęs, bendraamžių, pažįstamų.

"Visus mus Vitalijus kažkodėl vadino pavardėmis, iki dabar visus pagal pavardes atsimena", - vartydama nuotraukas šypsojosi viena jauna mama.

Jos teigimu, Vitalijaus dėka augant buvo patirta daug gerų emocijų, įspūdžių, išmokta daug dalykų, todėl atvykdama į susitikimą po 20 metų ji atsivežė ir sūnų, kad šis pamatytų, kur laisvalaikį leisdavo jo mama.

V. Chomičenkas teigia atsimenantis visus iki vieno centrą lankiusius vaikus, jų vardus, pavardes, domisi, kaip jiems sekasi, kokiu gyvenimo keliu jie pasuko. Dar anksčiau "10 talentų" vadovas "Vakarų ekspresui" pasakojo besididžiuojantis kiekvienu centrą lankiusiu vaiku, kuris ėjo, prašė pagalbos, norėjo keistis ir pasikeitė.

Štai vienas, pasakoja V. Chomičenkas, tapo verslo juristu, nors kai mokėsi mokykloje, teko su juo rimtai pasikalbėti, kad jei jis norįs kažko pasiekti, privalo susiimti. Kitas aukštojoje mokykloje baigė rusų kalbos ir literatūros studijas, keletas buvusių auklėtinių neblogai įsikūrė Švedijoje, o du broliai Vokietijoje įkūrė savo verslą, susijusį su statybomis.

Už nuoširdų darbą su vaikais prieš keletą metų klaipėdietis V. Chomičenkas apdovanojimuose "Lietuvos garbė" pelnė Metų kaimyno apdovanojimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder