Už pasiaukojimą vaikams "Gerumo žvaigždėmis" apdovanoti 9 globėjai

Už pasiaukojimą vaikams "Gerumo žvaigždėmis" apdovanoti 9 globėjai

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pasižymėjimo ženklai už pasiaukojimą vaikams šiemet įteikti devyniems jų globėjams.

"Gerumo žvaigždėmis" jie apdovanoti trečiadienį Seime vykusios konferencijos "Priglausk mane" metu.

"Rūpintis vaikais visų pirma yra tėvų pareiga, tačiau, kai tėvų nėra, į pagalbą ateina globėjai, kurių indėlį į tėvų globos netekusių vaikų raidą, vertybių skiepijimą, begalinį rūpestį bei savęs dovanojimą sunku ir pamatuoti. Mūsų tikslas - jog visi vaikai augtų tokioje aplinkoje, kuri būtų kuo panašesnė į šeimos aplinką. Dėl to iš visos širdies dėkoju visoms šeimoms ir šeimynoms, nusprendusioms nelikti abejingais mažųjų likimams", - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

"Gerumo žvaigždė" yra aukščiausias SADM apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus socialinės apsaugos ir darbo srityse.

Šiais apdovanojimais ministras D. Jankauskas pagerbė Mosėdyje, Skuodo rajone, gyvenantį kunigą Liudviką Dambrauską, kuris nuo 1994 metų vadovavo savo paties įkurtiems parapijos vaikų globos namams ir į gyvenimą išleido 29 vaikus, ir Raseinių rajone gyvenančią Aldoną Sereikienę, vaikus globojančią 18 metų ir per juos namus suteikusią 24-iems tėvų globos netekusiems vaikams, užauginusią ir 4 vaikus su negalia. Šiandien jos šeimynoje auga dar 6 vaikai.

"Gerumo žvaigždėmis" apdovanoti Tauragėje gyvenanti Vida Gajauskienė, vaikus globojanti nuo 1997 metų, Alma Adamianecienė iš Vilniaus, Alytuje gyvenanti Zita Kaluževičienė, nuo 2001 metų į gyvenimą spėjusi išleisti 4 vaikus ir šiuo metu globojanti 13 vaikų, Ona Jogienė iš Šilutės rajono. Taip pat - Anykščiuose gyvenanti Vida Arzimanova, iš viso 23 globotiniams savo rūpestį dovanojusi Danutė Mincienė iš Kėdainių rajono ir 19-ai vaikų namų jaukumą suteikusi Šilutės rajone įsikūrusi Angelika Grikšienė.

SADM duomenimis, šiuo metu šalyje 26 savivaldybėse veikia 47 šeimynos, jose gyvena 368 vaikai. Iš jų 40 vaikų yra neįgalūs, o globėjų šeimose 2011 metais augo 6329 vaikai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder