Trečiadieniai skirti senjorų mankštoms!

Trečiadieniai skirti senjorų mankštoms!

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras nuoširdžiai dėkoja Klaipėdos senjorams, kurie prisidėjo filmuojant vaizdo klipą "Laisvu stiliumi judame pirmyn į sveiką miestą Klaipėdą" ir kviečia VISUS senjorus į nemokamas rytines mankštas. Jos vyks kiekvieną lapkričio trečiadienį! Pasak specialistų, ypatingai svarbu fiziškai aktyviai gyventi pagyvenusio amžiaus žmonėms. Dėl mažo užimtumo daugelis pagyvenusio amžiaus žmonių skundžiasi įvairiais susirgimais, kuriems tikrai įmanoma užkirsti kelią. Remiantis tyrimų duomenimis, fizinis aktyvumas ir kitos sveikatinimo priemonės gali prailginti gyvenimo trukmę ir pagerinti jo kokybę.

„Fizinis aktyvumas, mankšta – natūralus būdas sustiprinti savo sveikatą, nes sportuojant streso metu organizme susidariusių pavojingų medžiagų kiekis sumažėja, taip pat yra atpalaiduojami raumenys, gaminami hormonai endorfinai, kurie slopina streso sukeltus organizmo pakitimus, pagerėja nuotaika“, - į mankštas kviečia Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai.

Šių laikų žmogus yra veikiamas įvairių aplinkos ir socialinių dirgiklių. Šie dirgikliai sąlygoja streso atsiradimą. Streso metu organizmas mobilizuojasi – tai yra natūralus organizmo atsakas į stresą. Tuo metu padidėja pulsas, kraujospūdis, padažnėja kvėpavimas, padidėja deguonies suvartojimas, suintensyvėja prakaitavimas, kraujyje padaugėja ne tik adrenalino, kitokių hormonų, bet ir kenksmingų medžiagų kiekis. Jei stresas yra nuolatinis, sumažėja organizmo atsparumas infekcijoms, pablogėja ne tik fizinė, bet ir psichinė sveikata.

Data ir laikas: š.m. lapkričio 7d., 14d., 21d., 28 d. 11.00 val.

Vieta: Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, Taikos pr. 76 (buvusi vaikų poliklinika), 3 aukštas. Atvykstant į mankštą reikėtų vilkėti sportinę aprangą.

Registracija vyksta Tel. (846) 234796, mob. 8 612 30179, el. paštas [email protected]

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder