Studijoms amžius - ne kliūtis

Studijoms amžius - ne kliūtis

Antradienį Klaipėdos universiteto (KU) auditorijų kompleksas "Aula Magna" buvo sausakimšas - naujus mokslo metus pradėjo Trečiojo amžiaus universitetas, kuriame pareiškė norą studijuoti dvigubai daugiau senjorų nei pernai.

Pirmojoje paskaitoje KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas, pristatydamas visų metų veiklą, teigė, jog pagrindinis studijų prioritetas - sveikos gyvensenos propagavimas.

Anot jo, šiemet daug dėmesio bus skiriama senjorų nuomonei - norima sužinoti, ko patys KU Trečiojo amžiaus universiteto studentai tikisi iš studijų, kas jiems įdomu.

"Mes matome, kad paskaitos yra reikalingos, bet norime iš pačių senjorų sužinoti, kokie yra jų poreikiai, ir juos patenkinti", - teigė dekanas.

Viena didžiausių problemų A. Razbadauskas pavadino Trečiojo amžiaus universiteto finansavimo nebuvimą.

"Tikimės, kad sulauksime didesnio dėmesio finansine prasme. Tada galėtume senjorams organizuoti įvairias ekskursijas, suteikti galimybę aplankyti įdomias vietas, kitus kur jie galėtų susitikti ir pabendrauti su savo bendraamžiais", - apie ateities planus kalbėjo jis.

Studijuojantieji Trečiojo amžiaus universitete klausosi paskaitų apie sveikatos sutrikimus, susipažįsta su fizinio aktyvumo galimybėmis ir sąlygomis Klaipėdos mieste, gauna naudingos informacijos apie dekoratyvinius augalus, gilinasi į mokslo istoriją, nagrinėja sveikatos teisę ir su šia sfera susijusias problemas.

Susirinkusieji vyresnio amžiaus žmonės neslėpė džiaugsmo ir noro studijuoti. Danutė Choromanskienė teigė, kad šiemet pirmą kartą dalyvauja šiame projekte, tačiau tikisi tobulėti ir įgyti daugiau naujų žinių. Senjoras Liudas Klimas, taip pat tikisi sužinoti tai, ko dar nežinojo.

Donata Aželienė, studijuojanti jau ne pirmus metus, ateina į paskaitas ne tik gilinti savo žinias, tačiau ir pabendrauti su pažįstamais, padiskutuoti paskaitų metu iškilusiais klausimais. Beje, ji pirmosios paskaitos metu dainavo Trečiojo amžiaus universiteto moterų vokaliniame ansamblyje "Jūrainė" ir pristatė Klaipėdos krašto etnografines dainas.

Daug dėmesio susilaukė ir vyriausioji, 91 metų, Trečiojo amžiaus universiteto studentė Vanda Ambrulaitienė. Moteris juokavo, kad jau ir neprisimena, kelintus metus studijuoja, tačiau studijuoti jai labai įdomu ir planuoja tai daryti ir ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder