Steigiama Klaipėdos apskrities globėjų asociacija

Steigiama Klaipėdos apskrities globėjų asociacija

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centre praėjusią savaitę įvyko pasitarimas dėl poreikio kurti globėjų ir įtėvių asociaciją Klaipėdos apskrityje.

Į pirmąjį susitikimą dėl šios organizacijos steigimo centro atstovai pakvietė dešimtį aktyviausių globėjų/įtėvių. Nutarta asociaciją pavadinti "Vaikų gerovė", jos pirmininke pasiūlyta globėja Vaida Vasiliauskaitė.

Antrajame susitikime, kuris vyks lapkričio 25 d., bus aptarti ir įvardyti konkretūs organizacijos tikslai ir uždaviniai. Pasak Šeimos ir vaiko gerovės centro atstovės Violetos Zakatovienės, bus kviečiami prisijungti globėjai iš Palangos, Šilutės ir kt.

"Apie globėjų ir įtėvių asociacijos reikalingumą mūsų krašte galvojome jau keletą metų, nes, bendraudami su šiais žmonėmis ir gerai žinodami jų rūpesčius, suprantame, kad problemoms spręsti reikalinga juridiškai pastiprinta jėga, - "Vakarų ekspresui" sakė V. Zakatovienė.

Anot pokalbininkės, klaipėdiečiams vertingais patarimais padeda naudingą patirtį sukaupusios telšiškės Laima Jurytė-Zakarauskiene ir Žibutė Gvergždienė. Telšiai jau turi tokią asociaciją, pavadinimu "Mes šeima", ir rezultatai, susiję su vaikų globa, akivaizdžiai pagerėję.

Neseniai trys uostamiesčio Šeimos ir vaiko gerovės centro atstovės vyko į Telšius ir susitiko su šios organizacijos atstovėmis bei kolegėmis iš Gargždų, Kretingos, Plungės, Mažeikių, Šiaulių. Tokie specialistų susitikimai, pasak V. Zakatovienės, įvairiose vietose vyksta kartą per ketvirtį, ir nuolat konstatuojamos tos pačios problemos, kurios nejuda iš vietos jau daug metų: trūksta globėjų, nepakanka jų ieškančių pajėgų, į šeimas beveik nepatenka vyresnio amžiaus vaikai, būtina taisyti globėjų darbą apsunkinančius įstatymus ir t. t.

Pasak pokalbininkės, Šeimos ir vaiko gerovės centro darbuotojos visokeriopai prisidės prie jos veiklos kaip kuratorės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder