Socialiniai darbuotojai antstoliams neįdomūs

Socialiniai darbuotojai antstoliams neįdomūs

Socialinių darbuotojų prašymu Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacija inicijavo susitikimą su Klaipėdoje dirbančiais antstoliais.

Susitikimo tema buvo „Antstolių ir socialinių darbuotojų glaudesnio bendradarbiavimo galimybės“. Susitikimas buvo numatytas gruodžio 1d., 10 val.. Apie susitikimo vietą ir laiką antstoliams buvo pranešta prieš mėnesį ir prieš susitikimo datą, išsiųstas priminimas apie susitikimą.

Tačiau trys dešimtys susirinkusių Klaipėdos socialinių darbuotojų iš skirtingų įstaigų antstolių nesulaukė. Apie neatvykimo priežastis neinformavo nė vienas iš dvylikos dirbančių Klaipėdoje antstolių.

Susirinkusiems socialiniams darbuotojams teko tarpusavyje diskutuoti apie savo praktines patirtis dirbant su antstoliais. Jie klausė, kodėl antstolių įkainiai, norint gauti išrašą apie skolas, yra skirtingi, t. y., nuo 3 iki 10 eurų. Socialiniams darbuotojams norint padėti klientui padengti susidariusias skolas iš savivaldybės lėšų, reikia pateikti ir išrašus apie kliento skolas. Jei skolos yra ne pas vieną antstolį, tai vien pažymų gavimas klientui tampa sunkia finansine našta. Socialiniai darbuotojai mano, kad ateityje asmens skolos turėtų patekti tik pas vieną antstolį.

„Šeimos ir vaiko gerovės centro“ socialiniai darbuotojai nurodė ir teigiamą pavyzdį: antstolė Vida Daugirdienė,  kuri visada geranoriškai konsultuoja socialinius darbuotojus skolų išieškojimo klausimais, buvo atvykusi į įstaigą ir pristatė savo veiklą. Tai teigiamo bendradarbiavimo pavyzdys.

Socialiniai darbuotojai visada pasiruošę geranoriškam bendradarbiavimui dėl kliento gerovės, tik ne visada jo sulaukia iš kitų institucijų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder