Šioje šalyje yra vietos senjorams!

Šioje šalyje yra vietos senjorams!

Su tokiu šūkiu Lietuvos didžiuosiuose miestuose lankysis projektas "Aktyvus senjoras".

Šį trečiadienį, birželio 19-ąją, visi Klaipėdos senjorai kviečiami turiningai praleisti dieną Atgimimo aikštėje. Mankštos, pokalbiai su žymiais žmonėmis bei sveikatingumo atstovais, koncertas - ir visa tai viename nemokamame renginyje.

"Renginių moksleiviams bei jaunimui gausu, tačiau labiausiai gerbiama ir vyriausia mūsų visuomenės amžiaus grupė yra nepelnytai pamiršta. Projekto tikslas tai keisti - visuomeniniais renginiais senjorams skatinti vyresnio amžiaus žmonių aktyvumą bei tarpusavio bendravimą, plėsti jų akiratį, akcentuojant sveiko gyvenimo būdo ir turiningo laisvalaikio svarbą", - teigia renginio organizatorė, VšĮ "ATW sprendimai" projektų vadovė Dovilė Ivanauskaitė.

Todėl senjorams norima suteikti puikią progą ne tik linksmai praleisti dieną, bet ir sužinoti daug naudingų dalykų, pabendrauti, o gal net surasti daugiau bendraminčių.

Renginys "Aktyvus senjoras" siekia atitikti daugumos senjorų pomėgius, siūlydamas programą, kurioje numatytos trys skirtingos dalys - sportinė, edukacinė ir pramoginė.

Senjorai aktyviai pradėti dieną kviečiami nuo 10 val. rytinėje mankštoje, eitynėse su šiaurietiškomis lazdomis bei šokių pamokose. Vidurdienį pasportavę visi jėgas atgauti galės klausydamiesi paskaitų ir įsijungdami į pokalbius su sveikatingumo atstovais apie sveiką gyvenseną ir gerą savijautą.

Įkvepiančias istorijas pasakos ypatingas renginio svečias - Algimantas Čekuolis, o susirinkę klausytojai prieš linksmąją programos dalį pasistiprins puodeliu arbatos ir vaišėmis.

Renginio kulminacija - Vaidos Genytės ir Vytauto Šiškausko koncertas, kuris privers visus senjorus išbandyti jėgas šokių aikštelėje bei sudalyvauti mikliausių kojų konkurse ir namo grįžti su laimėtais prizais.

Tiesa, į koncertą kviečiami ne tik senjorai, bet ir jaunesnio amžiaus žmonės, siekiant stiprinti skirtingų kartų bendravimą. Tad jaunuoliai raginami atvykti į renginį kartu su savo mylimu senjoru ir atsiimti ypatingas dovanas.

Pasak VšĮ "ATW sprendimai" direktorės Joanos Petkūnienės, į projektą skatinama įtraukti ne tik nuolat aktyviai dalyvaujančius įvairioje socialinėje veikloje, bet ir padėti senjorams ištrūkti iš kasdienės rutinos.

Turiningą laisvalaikį propaguojantis renginys "Aktyvus senjoras" vyks net keturiuose didžiuosiuose miestuose - Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune ir Panevėžyje.

Renginio organizatoriai primena, jog renginys nemokamas, o šypsena senjorų veide ir gera nuotaika garantuota.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder