Šeštadienį mamas vėl sukvies "Liepų turgelis"

Šeštadienį mamas vėl sukvies "Liepų turgelis"

Mažus vaikus auginančios mamos suranda alternatyvių būdų, kaip taupiai aprengti savo atžalas, aprūpinti jas žaislais ir kitais reikalingais mažųjų atributais. Šį šeštadienį uostamiestyje vyks jau antras "Liepų turgelis".

Šiame turgelyje mamos keičiasi, dovanoja ar už simbolinę kainą viena kitai parduoda išaugtus drabužėlius, batus, vežimėlius, automobilines kėdutes ar vaikų žaislus.

Pirmą kartą "Liepų turgelis" buvo suorganizuotas spalio pabaigoje Gandrališkėse. Jo organizatorės sako nesitikėjusios tokio mamų antplūdžio.

"Buvome nustebusios, kiek daug mamų susirinko. Tačiau suprantama, juk įsigyti naują drabužėlį vaikui yra labai brangu, o mažieji labai greitai auga. Todėl geriausia išeitis - dalintis išaugtais drabužėliais arba juos parduoti. Ir aną kartą, ir šį sykį akcentuoju mamoms, kad parduodamų drabužėlių kainos "Liepų turgelyje" gali būti tik simbolinės. Beje, pirmą kartą kai kurios ir tokiomis simbolinėmis kainomis prekiavusios mamos sakė susirinkusios 100-200 litų", - pasakojo viena šios idėjos sumanytoja Dovilė Garadauskienė.

Jauna moteris pati augina 5 mėnesių dukrytę Liepą. Kartu su viena drauge, kuri augina tokio pat amžiaus ir tokį pat vardą turinčią dukrą, D. Garadauskienė sugalvojo rengti tokius mamų susiėjimus, kur jos galėtų ne tik pasikeisti nebereikalingais daiktais, bet ir smagiai praleisti laiką. Dukryčių garbei turgelis pavadintas Liepų vardu.

"Šį sykį turgelyje bus daug veiklos ir vaikučiams, kurie paprastai ateina kartu su mamytėmis. Juos užims studijos "Žiezdrė" vadovė Vida Daukšienė, kuri padės vaikams nupiešti jų svajones, o lėlių teatras "Lino lėlės" mažiesiems rodys spektaklį "Vilkas ir ežiukai". Mamos galės pasiklausyti astrologės Violetos Liaugminienės paskaitos apie tai, kaip geriau pažinti vaiko sielą ir kaip auklėti mažylį, atsižvelgiant į zodiako ženklą. Be to, bus įvairių viktorinų ir loterijų", - pasakojo D. Garadauskienė.

Turgelyje dalyvausiančios mamos žada dalį drabužių ir daiktų dovanoti socialiai remtinoms šeimoms.

Iš atėjusių į turgelį bus imamas simbolinis 2 litų mokestis, o prekeivės mokės šiek tiek brangiau - 5 litus.

Šį sykį turgelis bus organizuojamas vieno miesto centre esančio prekybos centro patalpose. Pradžia - 12 val. Detalesnę informaciją galima rasti "Facebook" puslapyje "Liepų turgelis".

"Viliuosi, kad ilgainiui "Liepų turgelis" taps užimtumo centru, nes šito vaikus auginančioms mamos labai reikia. Net keista, kiek daug galima nuveikti turint gerų tikslų ir gražią idėją - tuomet visi tave palaiko ir daugelį gąsdinantis finansų klausimas lieka antrame plane", - kalbėjo D. Garadauskienė.

Panašios iniciatyvos vyksta ir kituose Lietuvos miestuose.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder