Rudenį viešų konsultacijų metu bus toliau pristatomos ikimokyklinio ugdymo naujovės

Rudenį viešų konsultacijų metu bus toliau pristatomos ikimokyklinio ugdymo naujovės

Rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje trisdešimtyje savivaldybių vyks viešosios konsultacijos-diskusijos apie naujus ikimokyklinio ugdymo organizavimo modelius.

Šių konsultacijų dalyviai - specialistai, vaikų darželių ar grupių steigėjai, savivaldybių darbuotojai - susipažinę su ekspertų pristatytomis naujovėmis galės įvertinti, kurie ugdymo modeliai geriausiai atitiktų konkrečiose vietovėse iškylančius specifinius ikimokyklinio ugdymo poreikius, sudomintų tėvus.

Taip pat bus aptartos Lietuvoje ir užsienio šalyse taikomos ikimokyklinio ugdymo organizavimo formos, kurios padeda didinti ugdymo įvairovę, užtikrina lanksčias ir kokybiškas paslaugas, yra labiau orientuotos į individualius vaiko ugdymo poreikius.

Pirmosios konsultacijos norintiesiems įsteigti naujus vaikų darželius ar grupes savivaldybėse jau buvo surengtos šių metų gegužę. Jose dalyvavę ekspertai, teisininkai, Visuomenės sveikatos centro, Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojai patarė, kaip atidaryti vaikų darželį ar įsteigti ikimokyklinio ugdymo grupę, kartu su dalyviais nagrinėjo konkrečioje savivaldybėje kylančias problemas.

Didmiesčiuose įvykusiose konsultacijoje akcentuotas vietų trūkumas vaikų darželiuose. Didelio susidomėjimo sulaukė galimybės ikimokykliniam ugdymui nuomotis patalpas, įkurti darželį daugiabutyje, nuosavame name, kitos paskirties įstaigoje, gauti ES finansavimą. Tuo tarpu mažesniuose miestuose ir rajonuose naujų darželių poreikis yra menkesnis dėl mažėjančio vaikų skaičiaus ir nedidelio lankomumo.

Konsultacijose dalyvavo daugiau nei 260 asmenų iš 57 savivaldybių. Visos dalyvių pastabos ir nuomonės bus apibendrintos ir pateiktos rengiamoje situacijos analizėje.

Konsultacijos dėl naujų organizavimo formų ikimokykliniame ugdyme ir dėl ikimokyklinio ugdymo grupių ar įstaigų steigimo rengiamos vykdant ES struktūrinių fondų remiamą projektą "Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder