Pernai lietuviai paaukojo trečdaliu daugiau nei užpernai

Pernai lietuviai paaukojo trečdaliu daugiau nei užpernai

Pernai fizinių asmenų paaukota suma, lyginant su 2010-aisiais, išaugo 35 procentais ir siekė 469 943 litus. Vidutinė aukojama suma augo 17 proc., kuri 2010-aisiais sudarė 64 litus, o praėjusiais metais ši suma jau siekė 77 litus.

Interneto svetainės "Aukok.lt" fizinių asmenų aukojimo duomenimis, bendra fizinių asmenų ir įmonių paaukota parama per praėjusius metus siekė 928 614 litų. Dažniausiai aukojama suma - 10 litų. Aukotojai taip pat dažnai renkasi dvidešimties ir penkiasdešimties litų sumą.

"Daugiausia dėmesio sulaukė projektai vaikams. Jiems paaukota beveik 300 tūkst. litų. Praėjusiais metais lietuviai taip pat dosniai aukojo sveikatos, skurdo mažinimo ir gyvūnų paramos projektams", - teigia aukojimo internetu svetainės "Aukok.lt" projektų vadovė Rūta Makauskienė.

Svetainės atstovai skaičiuoja, kad užsienyje gyvenančių geradarių parama viršija dešimtadalį visos surenkamos sumos. "Aukojimas internetu, pasinaudojant svetainėje "Aukok.lt" įdiegta mokėjimo sistema "PayPal", yra bene geriausias kanalas visuomeninių organizacijų projektams pritraukti lėšas iš užsienyje gyvenančių lietuvių", - sako R. Makauskienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder