Patikrinimo metu elgetaujančių neberado

Patikrinimo metu elgetaujančių neberado

Ketvirtadienį Klaipėdos centrą šukavo policininkai, socialiniai darbuotojai ir savivaldybės atstovai - buvo tikrinama, kiek čia yra elgetaujančių asmenų.

Nors skundų dėl išmaldos prašančių benamių, okupavusių senamiestį, anksčiau būdavo sulaukiama kasdien, patikrino metu specialistai jų sutiko vos 3.

Žinia, neseniai miesto valdžia uždraudė elgetauti senamiestyje, o duoti išmaldos pinigais neleidžiama visame mieste, tad vakar buvo išsiruošta rinkti informacijos apie elgetaujančiuosius bei bandyta išsiaiškinti priežastis, kodėl jie nesinaudoja socialinėmis paslaugomis.

Pasak patikrinimui vadovavusio miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, buvo tikrinama teritorija nuo Sausio 15-osios gatvės iki M. Mažvydo alėjos.

Jis pripažino, kad anksčiau kasdien sulaukdavo skundų dėl senamiestyje įsikūrusių benamių, tačiau šįkart tesutiko vieną. Sėdėdamas prie senojo turgaus laiką leido socialiniams darbuotojams puikiai pažįstamas vyras, tačiau nenustačius elgetavimo fakto jis ten ir buvo paliktas.

Kitas sutiktas benamis - neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs vyriškis - vos pamatęs besiartinančius valstybės tarnautojus, ėmė sprukti. Trečiasis vyras buvo aptiktas M. Mažvydo alėjoje.

"Jis sakė, kad toks yra jo gyvenimo būdas, kad jam jokios pagalbos nereikia. Jis sako, kad pats pasirinko tokį gyvenimą ir pats save išlaiko", - sakė V. Valys.

Specialistas informavo, kad tokie patikrinimai bus rengiami du mėnesius, socialiniai darbuotojai ves apskaitą, aiškinsis elgetavimo priežastis.

Reidai bus rengiami ne tik miesto erdvėse, bet ir apleistuose pastatuose ar griuvėsiuose - baiminamasi, kad artėjant žiemai ir ten įsikuriant benamiams gali kilti gaisrų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder