Nemokami produktai tinka ne visiems

Nemokami produktai tinka ne visiems

Pirmadienį prie "Maisto banko" Klaipėdos sandėlio driekėsi kelių dešimčių žmonių eilė. Čia labiausiai skurstantiems asmenims buvo dalinami maisto produktų krepšeliai. Paramos gavėjų nuomonės apie gaunamus produktus skiriasi.

Klaipėdoje paramą gaunančių asmenų - beveik 5 340, Klaipėdos rajone - apie 3 880. Visoje Lietuvoje jų yra daugiau nei ketvirtis milijono. Visiems jiems per ateinančias dvi savaites bus išdalintos 1 157 tonos maisto produktų, kad, kaip teigiama, šventės būtų sotesnės.

Šį mėnesį žmonėms dalinamas cukrus, aliejus, mėsos konservai, konservuotos pupelės, ryžiai, žirniai, saldintas sutirštintas pienas ir sausainiai. Priedas - pakelis muitininkų sulaikytos vogtos kavos, perduotos "Maisto bankui".

"Maisto banko" Klaipėdos padalinio vadovas Raimondas Danupas teigė, kad kai kuriems paramą gaunantiems asmenims toks krepšelis neįtinka, tačiau dauguma gaunamais produktais yra patenkinti.

"Žinoma, alkanas žmogus yra visada įsitempęs, o jei jis - dar ir vienišas, neišsikalbantis, būna emocijų protrūkiai. Visiems neįtiksi - vieniems blogai kruopos, kitiems - kad saulė nešviečia", - kalbėjo R. Danupas.

Ne pirmą kartą paramą maistu gaunantys klaipėdiečiai, vakar laukę eilėje pasiimti maisto paketų, sakė, kad dažnai nuvilia gautų produktų kokybė.

"Gerai, kad duoda maisto produktus, bet dažnai jie nekokie. Greito paruošimo degantys makaronai - gryna sintetika. Būna, kad ir kirminuką randi kruopose. Dabar, prieš Kalėdas, geriau duoda - ir kondensuoto pieno, ir aliejaus", - sakė viena eilėje laukusi moteris.

Kiti pakalbinti žmonės atviravo, kad tenka džiaugtis tuo, ką gauna - esą čia ne ta vieta, kur gali reikšti pageidavimus.

"Jeigu duoda, reikia imti. Aš juk daug ko galiu pageidauti - geros dešros, mandarinų ar apelsinų, bet jų čia nėra. Kokybė, atrodo, gera. Tik aš retsykiais imu produktus, o kas nuolat ima, skundžiasi", - šnekėjo kita klaipėdietė.

Anot Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Struktūrinės paramos departamento direktoriaus pavaduotojos Audros Mikalauskaitės, perkami tikrai ne patys pigiausi produktai, tad esą kokybė tikrai nėra bloga.

Beje, pasak R. Danupo, apie penktadalis paramą gaunančių miestiečių paprasčiausiai neateina pasiimti jiems skirtų maisto produktų, likučiai perduodami labdaros valgykloms.

INFORMACIJA

Parama maistu skiriama žmogui, kurio mėnesio pajamos yra mažesnės nei 153 eurai, tačiau kai kuriais atvejais savivaldybės ir seniūnijos gali tokią pagalbą skirti ir asmenims, kurių mėnesio pajamos neviršija 204 eurų.
Šiuo metu skurstantiesiems nupirkta 16 rūšių skirtingų produktų: makaronų, grikių kruopų, ryžių, žirnių, miežinių kruopų, konservuotų pupelių, mėsos konservų, cukraus, aliejaus, kvietinių miltų, sausų pusryčių, saldinto sutirštinto pieno, greito paruošimo avižų ir kviečių košės, sausainių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder