Neįgaliojo ženklas negarantuoja apsaugos

Neįgaliojo ženklas negarantuoja apsaugos

Nors vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą uostamiestyje netaikoma skiriamuoju ženklu "Neįgalusis" pažymėtų automobilių vairuotojams, tai ne visada apsaugo juos nuo pranešimo apie pažeidimą.

Tuo įsitikino Audronė Juškienė, spalio pradžioje K. Donelaičio gatvėje pastačiusi savo "Chrysler PT Cruiser". Ji žinojo, kad turi teisę nemokėti rinkliavos, nors geltonojoje zonoje už valandą įprastai tenka mokėti 2 litus.

Mėlyni kvadratiniai ženklai su neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio žmogaus simboliu yra užklijuoti ant priekinio lango bei galinių durelių stiklų, vienas paliktas ant priekinės keleivio sėdynės, tad negalią turinti moteris buvo rami.

Iki tol, kol sugrįžo atgal - tuomet ji rado pranešimą, jog ji padarė pažeidimą ir už tai gresia bauda, kuri gali būti paskirta šiandien savivaldybėje vyksiančiame administracinės komisijos posėdyje.

Įrodyti savo tiesą jai gali trukdyti tai, kad ženklas ant priekinio stiklo yra aptrintas valytuvo, nors užklijuotas gale matomas kuo puikiausiai.

Kelių eismo taisyklės numato, kad neįgaliųjų vairuojami automobiliai skiriamaisiais ženklais turi būti pažymėti priekyje ir gale. Pasak rinkliavos kontrolę vykdančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovo Gintaro Neniškio, kontrolieriai fotografuoja priekinę automobilio dalį, kad fotografijoje būtų galima matyti automobilio valstybinius numerius bei įrodyti, kad ant prietaisų skydelio nėra palikto stovos skaitiklio kvito.

"Nedažnai pasitaiko atvejų, kai atleidžiame pažeidėją nuo baudos. Retas pripažįsta savo kaltę, dauguma ginčijasi", - sakė protokolus nagrinėjančios savivaldybės administracinės komisijos pirmininkas Vytautas Čepas.

95 proc. komisijos nagrinėjamų bylų yra susijusios su vietinės rinkliavos pažeidimais, likusieji - dėl triukšmo, gyvūnų laikymo taisyklių bei savivaliavimo - be leidimų kertamų medžių ir pan.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder