Nedarbas auga, bet darbdaviai Jungtinėje Karalystėje neranda galinčiųjų dirbti

Nedarbas auga, bet darbdaviai Jungtinėje Karalystėje neranda galinčiųjų dirbti

Britų darbdaviai darbuotojų toliau ieško Vidurio ir Rytų Europoje. Nors nedarbas J.Karalystėje siekia 17 metų aukštumas, tačiau didelė dalis vadovų tarp jų nemato tinkamų darbuotojų. Pavyzdžiui, Rumunijos darbo agentūrų languose šviečia skelbimai su darbo pasiūlymais iš JK.
Bukarešte britai siūlo 2434 darbo vietas. Tai net daugiau nei vokiečiai, kurių ekonomika turi mažiau problemų nei bet kurių kitų didžiųjų ES valstybių. Agentūros Rumunijoje „TjobsRecruit“ duomenimis, britams daugiausia darbuotojų reikia medicinos ir turizmo srityse. Ketvirtadalis darbų siūloma nekvalifikuotiems žmonėms. Taip pat ieškoma inžinierių.
 
Šį mėnesį nedarbas JK pasiekė 8,4 proc. Tai pats aukščiausias rodiklis nuo 1994 metų. Oficiali statistika rodo, kad pernai į sukurtas darbo vietas buvo priimami vien užsieniečiai – britas darbą gavo tik viename iš dešimties darbų.
 
Rumunijoje darbas žadamas ir taksi vairuotojams. Seselės slaugos namuose neva uždirbs net iki 12 svarų per valandą. Rumunijos agentūra žada, kad kiekvienas darbuotojas gaus minimalią bent 750 svarų sterlingų atlyginimą.
 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder