Moterys nori savanorystės ir bendruomeniškumo

Moterys nori savanorystės ir bendruomeniškumo

Ketvirtadienį Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską aplankiusios Klaipėdos moterų politikių klubo narės prašė miesto vadovo atkreipti dėmesį į savanorystės ir bendruomeniškumo puoselėjimą uostamiestyje.

Moterų politikių klubo pirmininkės pavaduotoja, Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė tikino, jog Klaipėdoje galėtų atsirasti savanoriškos veiklos skatinimo programa. Jos teigimu, būtų galima vertinant viešąsias įstaigas atsižvelgti į tai, ar jose dirba savanoriai ir ar tokiu būdu taupomos savivaldybės lėšos.

D. Stankaitienė sutiko su V. Grubliausko teigimu, jog Klaipėda yra vienas iš pirmaujančių miestų Lietuvoje pagal savanorystės plėtrą bei išvystytas tradicijas, tačiau tolesnis idėjos skatinimas vis tiek yra labai svarbus, todėl reikia ieškoti jo formų.

Pasak Socialinės paramos centro vadovės, svarbu ir pagerbti savanorių darbą, todėl reikėtų, kad miestas bent jau žinotų, kiek jame yra savanorių ir ką jie daro.

Taip pat kalbėta ir apie bendruomeniškumą. Moterų politikių klubo narių manymu, savivaldybė priimdama įvairius sprendimus turėtų tartis su nevyriausybinių organizacijų, visuomenininkų, įvairių socialinių grupių atstovais, nes dauguma miestui svarbių klausimų tiesiogiai liečia ir juos. Klubo narės netgi siūlė, kad prie Klaipėdos miesto savivaldybės galėtų atsirasti, pavyzdžiui, pagyvenusių žmonių ar neįgaliųjų tarybos.

Tiesa, uostamiesčio meras nebuvo linkęs pirmenybės teikti formaliems daliniams, kurie dažniausiai netrykšta nuoširdumu. Jo manymu, geriausia bendradarbiauti su asocijuotomis struktūromis. Beje, susitikime užsiminta, jog Klaipėdoje netrukus duris atvers ir nauja Nevyriausybinių organizacijų asociacija "Klaipėdos piliečiai".

Mero teigimu, atsižvelgti į įvairių organizacijų bei asociacijų nuomonę visada svarbu, tačiau tai nereiškia, kad jų pasiūlytas sprendimas visada yra teisingas ir būtinas laikytis. "Aš už konstruktyvų, depolitizuotą, dalykišką bendradarbiavimą", - sakė V. Grubliauskas.

Moterų politikių klubas merui taip pat pasiguodė, jog į jubiliejinių miesto renginių programą, sudarytą kitiems metams, nebuvo įtraukta jų rengiama tarptautinė neįgaliųjų konferencija. Tačiau miesto mero manymu, toks renginys greičiausiai labiau tiktų būti svarstomas socialiniame kontekste.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder