Mokiniai pasisakė už saugią ir sveiką vaikystę

Mokiniai pasisakė už saugią ir sveiką vaikystę

Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinėje mokykloje vyko konferencija "Augu sveikas ir saugus". Tai jau tradicinis renginys, organizuojamas ketvirtus metus iš eilės. Jame dalyvavo 7-9 klasių mokiniai iš 36 Klaipėdos, Plungės, Kretingos miestų ir Klaipėdos, Kretingos, Šilutės rajonų bendrojo ugdymo mokyklų.

Konferencija pradėta mokyklos dramos studijos pasirodymu "Kompiuteris - draugas ar priešas?" MB "Mama, aš sergu" direktorė, daktarė Indrė Būtienė visiems priminė sveikos gyvensenos principus.

Mokiniai savo pranešimus skaitė keturiose atskirose darbo grupėse. Jų veiklą moderatoriai apibendrino ir pristatė vertinimo komisijai. Pranešimų ir plakatų temos buvo įvairios ? sveika gyvensena, fizinė ir dvasinė sveikata, žalingų įpročių prevencija, saugumas virtualioje erdvėje. Ypač daug dėmesio skirta į dažno paauglio kasdienybę besibraunantiems dalykams - kompiuteriniams žaidimams, socialiniams tinklams, patyčioms, elektroninėms cigaretėms, energiniams gėrimams.

Vertinimo komisijai buvo nelengva išrinkti geriausių pranešimų ir plakatų autorius. Miesto mero padėkomis už pranešimus įvertinti Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos, Klaipėdos "Saulėtekio" pagrindinės mokyklos ir Klaipėdos "Verdenės'' progimnazijos 7-9 klasių mokiniai. Savivaldybės Švietimo skyriaus padėkomis apdovanoti mokiniai, pristatę originaliausius, vaizdingiausius, informatyviausius, kūrybiškiausius ir inovatyviausius pranešimus. Geriausio oratoriaus vardą pelnė Plungės "Saulės" gimnazijos mokinė Agnė Zėringytė. Plakatų konkurso nugalėtojais tapo Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Klaipėdos "Smeltės" progimnazijos, Klaipėdos rajono Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos ir Klaipėdos rajono Ketvergių pagrindinės mokyklos mokiniai. Dalyvauti Klaipėdos universiteto organizuojamoje Vydūno konferencijoje pakviesti Kretingos rajono Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro, Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Klaipėdos Maksimo Gorkio ir Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinių mokyklų ugdytiniai.

Jurgita BARASIENĖ, Jūratė KAČINSKIENĖ, Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos mokytojos

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder