Miestas pats mokės socialines pašalpas

Miestas pats mokės socialines pašalpas

Nuo kitų metų pradžios Klaipėda taps pirmuoju Lietuvos didmiesčiu, kurio savivaldybė savarankiškai mokės socialines pašalpas.

Šiuo metu tik penkios savivaldybės dalyvauja bandomajame projekte, o Klaipėdos taryba antradienį nutarė nelaukti, kol ši tvarka bus privaloma visiems miestams pagal įstatymą. Tiesa, uostamiestis pašalpas pats skirstyti sutiko tik su sąlyga, kad iš šalies biudžeto bus skirta tiek pinigų, kiek ir šiemet - apie 12 mln. litų. Teigiama, jog ši suma jau numatyta 2013 metų Lietuvos biudžeto projekte.

Siūlymui pritarė ne visi Tarybos nariai - esą derėtų palaukti bandomųjų projektų analizės. Pirminiais duomenimis, juose šiemet dalyvaujančios savivaldybės sutaupė pašalpoms skirtų pinigų.

Tokią galimybę turės ir Klaipėda. Jeigu pavyktų sutaupyti, nepanaudotus pinigus būtų galima panaudoti kitoms socialinėms reikmėms.

Į socialines pašalpas pretenduoja asmenys, kurių mėnesinės pajamos neviršija 350 litų. Pastebima, kad Klaipėdoje per šiuos metus jų gavėjų mažėja, įsigaliojus naujajai tvarkai gali būti stiprinama jų kontrolė, mat tarp piniginę valstybės paramą gaunančių žmonių yra piktnaudžiautojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder