Latvijos moterys užima daugiausiai vadovaujamų postų Europoje

Latvijos moterys užima daugiausiai vadovaujamų postų Europoje

"Grant Thornton Rimess Baltic" atliktas tyrimas atskleidė, jog moterys Latvijoje užima kur daugiau vadovaujamų postų nei bet kurioje kitoje Europos šalyje.

Bendrovės paviešintoje ataskaitoje rašoma, kad pagal užimamas pareigas lyčių lygybė Baltijos šalyse apkritai didžiausia visoje Europos Sąjungoje (ES): Latvijos verslo įmonėse iš visų vadovaujančių pozicijų 41 proc. jų priklauso moterims, Lietuvoje šis rodiklis siekia 39 proc., Estijoje - 37 proc. Tyrime taip pat neblogai pasirodė Lenkija (34 proc.) ir Belgija (30 proc.) o visos ES mastu, moterys užima apie 23 proc. visų vadovaujamų pozicijų.

Beveik 40 proc. Latvijos moterų, užimančių vadovaujamus postus, dirba finansų srityje. Populiariausios yra generalinės direktorės (22 proc.), operacijų priežiūros (17 proc.) ir žmogiškųjų išteklių valdymo vadovės (14 proc.) pareigos.

Įmonės analitikai mano, kad Latvijoje yra tiek daug vadovių dėl palankaus verslo aplinkos požiūrio ir visapusės paramos motinystės atostogų išėjusioms moterims. Net 87 proc. tyrime dalyvavusių įmonių vadovų tikino neieškosiantys nuolatinės pamainos vaiką auginančioms mamoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder