Kova dėl skandalingos rezoliucijos tęsiasi

Kova dėl skandalingos rezoliucijos tęsiasi

Atrodo, jog Lietuvos visuomenininkai buvo teisūs, kai tvirtino, kad gruodį Europos Parlamento (EP) atmesta skandalingoji rezoliucija dėl mažamečių lytinio ugdymo - dar ne tradicinės šeimos šalininkų pergalė.

Ketvirtadienį Europos Komisija (EK) Parlamentui pristatys pareiškimą "Nediskriminavimas atsižvelgiant į lytinę ir reprodukcinę sveikatą ir teises". Taip esą EP Socialistų ir demokratų grupė siekia į darbotvarkę įtraukti naują panašią rezoliuciją, kuri gali būti pridėta vėlesnėje stadijoje.

Reaguodamas į tai Laisvos visuomenės institutas (LVI) paragino piliečius kreiptis į Lietuvos atstovus EP.

Šeimos politika - valstybių reikalas

Aistros dėl portugalės Editos Estrelos parengtos rezoliucijos kilo pernai, nes jos projekte buvo rašoma, kad 0-4 metų vaikai turėtų būtų informuoti apie "malonumą bei pasitenkinimą, pasiekiamą liečiant savo kūną", "ankstyvosios vaikystės masturbaciją", "teisę tyrinėti skirtingas lytines tapatybes" ir panašiai.

Prieš pernai gruodį vykusį pakartotinį balsavimą dėl vadinamosios Estrelos rezoliucijos 30 Lietuvos visuomeninių organizacijų kartu su Lietuvos vyskupų konferencija kreipėsi į europarlamentarus ragindami suvokti, jog "vaikams reikia meilės, o ne sekso", ir balsuoti prieš.

Antrąkart EP svarstant rezoliuciją joje jau nebeliko nuorodų dėl "ankstyvosios vaikystės masturbacijos", tačiau pradinukai vis tiek pagal ją turėjo būti privalomai supažindinti su "tos pačios lyties asmenų santykiais", "seksualiniais jutimais (artimumas, malonumas, susijaudinimas) - integralia žmogiškųjų jausmų dalimi", "skirtingomis šeimos sampratomis", o 9-12 metų vaikai turėjo mokėti "efektyviai naudoti prezervatyvus bei kontraceptines priemones" ir t. t.

Visgi EP buvo priimta alternatyvi rezoliucija, akcentuojanti, jog šeimos politika yra valstybių narių reikalas.

"Atkartoja turinį"

Nepaisant tokios pergalės keletas Lietuvos visuomeninių organizacijų - LVI ir piliečių judėjimas "Pro Patria" - bei Europos katalikiškų šeimų asociacijų federacija (FAFCE) vėl ėmė skambinti pavojaus varpais. Juos privertė sunerimti šiandienos EP darbotvarkėje numatytas EK pareiškimas "Dėl seksualinės ir reprodukcinės sveikatos bei teisių nediskriminavimo" - pozicija EK vardu.

"Taip pasinaudodama Europos Parlamento 110 taisykle Socialistų ir demokratų grupė siekia į darbotvarkę įtraukti naują rezoliuciją. Ši taisyklė numato, jog Komisijos, Tarybos ir Europos Tarybos nariai gali bet kuriuo metu prašyti EP prezidento leidimo padaryti pareiškimą. Rezoliucija gali būti pridėta vėlesnėje stadijoje: "Į darbotvarkę įtraukiant pareiškimą ir debatus, Parlamentas nuspręs, užbaigti ar ne debatus rezoliucija", - rašoma FAFCE interneto svetainėje.

LVI vertinimu, naujosios rezoliucijos projektas iš esmės atkartoja atmestosios Estrelos rezoliucijos turinį: aborto, kaip visuotinės teisės įtvirtinimas, šeimos vaidmens vaikų ugdyme ribojimas, kuriant privalomas valstybines lytinio "švietimo" programas pradinėse ir vidurinėse mokyklose.

Teigiama, kad tokios pastangos neturėtų per daug stebinti, nes už jų esą stovi milijonines bankų sąskaitas ir daug simpatijų visuomenėje turintis abortų bei lytinio švietimo lobistų susivienijimas.

LVI kviečia pasirašyti tarptautinės nevyriausybinės organizacijos "CitizenGo" parengtą peticiją-kreipimąsi į EP narius, raginantį nepasiduoti abortų ir lytinio švietimo lobistų spaudimui ir balsuoti prieš rezoliuciją. Taip pat raginama rašyti laiškus Lietuvos atstovams EP. Ypač - partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovams Rolandui Paksui ir Juozui Imbrasui, kurie balsavimo dėl Estrelos rezoliucijos metu buvo tarp kelių susilaikiusių politikų, bei Darbo partijai atstovaujančiai Justinai Vitkauskaitei-Bernard, kuri gruodžio 10 d. balsavime nedalyvavo.

Tokių iniciatyvų šalininkai tvirtina, jog jos yra "pažangios, naikinančios žmonių diskriminaciją", esą Europos kultūroje negali laimėti atsilikimas. O priešinimasis rezoliucijai esą rodo "siaurą mąstymą, atsilikusias pažiūras, melą ir šmeižtą siekiant išsaugoti nekintančią patriarchalinio pasaulio tvarką, kuri pagražinama religinėmis dorybėmis".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder