Klaipėdos Rotaract klubas - už švarų pajūrį

Klaipėdos Rotaract klubas - už švarų pajūrį

Klaipėdos "Senamiesčio“ Rotaract klubas ir organizacija "Darom" vykdo tarptautinį projektą "Marlin Baltic marine litter".

Taip siekiama mažinti Baltijos jūros pakrančių užterštumą. Projekte dalyvauja tarptautinės organizacijos iš Švedijos, Suomijos, Estijos bei Latvijos.

Klubo nariai projektą pradėjo išvykoje į Švedijos sostinę Stoholmą. Viešnagės metu atstovai buvo supažindinti su projekto tikslais, kuriuos pristatė „Keep Sweden Tidy“ organizacija, taip pat dalyvavo monitoringo mokymuose.

Projektui įsibegėjus praėjusį sekmadienį (lapkričio 24 d. ) Klaipėdos Rotaract klubo nariai vykdė monitoringą Girulių paplūdimyje. Čia buvo pasirinktas 100metrų stebėjimo ruožas, kuriame buvo renkamos ir registruojamos įvairios šiukšlės. Šiame ruože buvo surinkta 15 kilogramų šiukšlių (plastiko, stiklo gaminių). Visi surinkti duomenys yra fiksuojami ir keliami į duomenų bazes, kuriose yra matomi visų šalių monitoringo rezultatai.

Tai tik pirmasis Baltijos pakrančių valymas Klaipėdoje. Artimiausiu metu klubo nariai aplankys ir kitus Klaipėdos miesto paplūdimius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder