Klaipėdos atvirukas: sunkiai rastas ir pasenęs

Klaipėdos atvirukas: sunkiai rastas ir pasenęs

"Geriausi linkėjimai iš Klaipėdos!" Paštu atkeliavęs atvirukas su tokiu tekstu šiais laikais užsienyje gyvenantį žmogų tikrai nustebintų labiau nei banali žinutė, pasiųsta su šiuolaikinių technologijų pagalba. Idėja paprasta ir viliojanti, yra tik viena problema - iš kur gauti uostamiestį reprezentuojantį atviruką.

Atvirukas - pusantro šimto metų gyvuojantis sveikinimo būdas, tačiau tai nereiškia, kad jis jau nebestebina. Priešingai, interneto amžiuje paštu nusiųsti iliustraciją iš ten, kur esi, už tūkstančių kilometrų, yra iššūkis.

[CITATA]

"Vakarų ekspreso" pastangos įvairiose Klaipėdos prekybos vietose surasti atviruką su kokiu nors uostamiesčio simboliu baigėsi bergždžiai, užtat kioskų ir parduotuvių stenduose mirgėjo Vilniaus, Palangos, Trakų vaizdai.

Tenka apsimesti turistu

Tokia atvirukų pasiūla greitai malšina entuziazmą ir verčia persigalvoti dėl staigmenos emigrantams, tačiau pasiduoti neleidžia azartas rasti Klaipėdoje atviruką su Klaipėda.

Logika kužda, kad tokių daiktų turėtų būti ten, kur dažniausiai lankosi turistai. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TIC) - šūvis tiesiai į dešimtuką. Tačiau žiemiškos Klaipėdos vaizdų tarp čia siūlomų variantų nėra.

Tad į užsienį tenka siųsti sveikinimus, kurių kitose pusėse - remonto dar nesulaukęs "Meridianas", nerestauruoto Dramos teatro fone stovinti Anikės skulptūra, trečias variantas - miesto panorama iš paukščio skrydžio. Šioje fotografijoje akylesni ir puikiai Klaipėdą pažįstantys žmonės pasigestų kelių naujų arba restauruotų statinių.

"Tai viskas, ką turime", - konstatavo centro darbuotoja.

Tiesa, centre galima įsigyti tinkamą pašto ženklą, užrašyti sveikinimą ir atviruką įmesti į pašto dėžutę, pakabintą ant TIC pastato sienos prie įėjimo.

SIUŽETAS. Spaustuvininkai stengiasi, kad atvirukuose būtų užfiksuotos nesikeičiančios akimirkos - tokius universalius gaminius galima pardavinėti ilgiau, nepriklausomai nuo aplinkos pokyčių ir sezono.

Visą straipsnį skaitykite penktadienio "Vakarų eksprese"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder