Klaipėdoje įkurta Jungtinė pagyvenusių žmonių bendrija

Klaipėdoje įkurta Jungtinė pagyvenusių žmonių bendrija

Uostamiestyje atsirado dar viena organizacija - įkurta Jungtinė pagyvenusių žmonių bendrija.

VE.lt skelbia šios naujos bendrijos pirmininkės Aldonos Marijos Gedvilienės laišką (kalba netaisyta):

"Dirbantieji gali kreiptis į profsąjungą, o kur gali kreiptis žmogus netekęs darbo ir likęs vienas su savo problemomis...

Sodros duomenimis Klaipėdos mieste dabar yra per 30000 pensininkų. Kur jie visi ir ką jie veikia? Žinome, kai kurias puikias pensininkų organizacijas – tai Trečio amžiaus universitetas, Pensininkų asociacija ir kt. Puikia veikla pasižymi tik Trečio amžiaus universitetas, jame daug narių, tačiau toli gražu ne visi, o kur kiti, ką veikia? Pirmieji mūsų susirinkimai parodė, kad reikalinga nauja organizacija, kad dar ne visi pensininkai mieste turi ką veikti.

Svajonė įkurti naują Bendriją gyvavo jau labai seniai – tiesiog gyvenimas, išėjus į pensiją, privertė ieškoti išeities kaip gyventi toliau. Sėdėti namie ir laukti paskutiniosios, juk tai absurdas...

Š.m. balandžio 5 dieną įkūrėme Klaipėdos miesto Jungtinę Pagyvenusių Žmonių Bendriją (toliau KJPŽB). Už tai, kad turėjome galimybę įkurti mūsų BENDRIJĄ turime būti dėkingi Klaipėdos Universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanui Artūrui RAZBADAUSKUI ir mūsų mylimai Socialinių mokslų dr. Nataljai ISTOMINAI, be to daug tiesos diskusijose išaiškėjo bendraujant su VĮ Trečiojo amžiaus direktore Irena Linkauskiene, tačiau jos pesimizmo pavyko išvengti.

Norime pristatyti miesto (ir ne tik) pensininkams mūsų tikslus ir uždavinius:

pirmiausia mūsų pagrindinis tikslas įkurti pensininkų klubą. - kad neliktų nei vieno vienišo pensininko, kad visi turėtų kur bendrauti.

Kartais pasitaiko, kad pensininkai atsiduria sunkiose gyvenimo situacijose, kai žmogus jaučiasi visiškai vienišas ir labai pažeidžiamas, nes neturi kur kreiptis pagalbos („Klaipėdos“ dienraštyje buvo aprašyta atvejų - net ryžtasi savižudybei), tai mes visada būsime pasiruošę padėti savo nariams, parašiusiems prašymą apie susidariusią keblią gyvenimo situaciją, svarstysime, nušluostysime ašaras ir stengsimės padėti,

Norime visus išmokyti: sveikai gyventi, t.y. prisidėti prie mūsų miesto noro tapti sveiko gyvenimo miestu; mokėti mokesčius naudojantis internetine bankininkyste;

dalyvauti aktyviai visuomeniniame gyvenime ir tapti miestui naudingais, pagal jėgas, piliečiais. Kol kas neturime nei kompiuterio nei spausdintuvo, gal galite kas nors padovanoti, gal galite paremti finansais? Mūsų mieste daug turtingų verslininkų ir įmonių, tikimės supratingumo ir pagalbos. Juk ateis ta diena, niekada nepamirškite, kai ir Jūs tapsite pensininkais ir ateisite pas mus į Bendriją.

Nuoširdžiai dėkojame LEONUI MAKŪNUI parėmusiam mus pradžiai, tikimės ir kitų pagalbos...

Mes norime apjungti visas pensininkų organizacijas: t.y. sukviesti visus po vienu stogu – įkurti pensininkų RŪMUS, kuriuose atsirastų patalpos visiems kolektyvams, kad juose veiktų kavinė – baras, grotų mūsų mėgstama šokių muzika...vyktų žaidimai, kaip šaškės, šachmatai ir pan.

Svajonė – taip, bet juk viskas gyvenime prasideda nuo svajonės, jei tvirtai ja tiki – tai ji būtinai pildosi ir tai priklauso tik nuo mūsų vienybės, nuo mūsų tvirtybės ir didelio noro, brangieji.

Mes jau turime savo emblemą: tai dvi rankos, vyriška ir moteriška, kurios kviečia ateiti ir skleidžia žmogišką šilumą; turėsime vėliavą ir savo himną. Prašome prisidėti savo kūryba: sukurkime žodžius ir muziką...Tikiuosi poetų ir kompozitorių pagalbos...

Norime leisti savo informacinį laikraštėlį, todėl kviečiame pensininkus žurnalistus, redaktorius ir pan. į talką – Jums bus naudinga nepamišti savo profesijos perliukų ir tapsite labai naudingi mums.

Greitu laiku norime įkurti savo internetinę svetainę. Sugebančius kviečiame prisidėti.

Jeigu nepavyks įkurti pensininkų klubo dėl patalpų stygiaus, tai statysime savo RŪMUS, tada reikės ir architektų ir statybininkų pagalbos. Tikimės, kad mūsų projektą palaikys ne tik mūsų miesto savivaldybė, bet ir EUROPOS SĄJUNGOS fondai.

Artimiausiu metu ruošiamės organizuoti išvyką į Rambyno kalną, tarsimės dėl autobuso, nuo jo dydžio ir priklausys, kiek žmonių galės važiuoti. Mūsų planuose: „Pažinkime savo gimtąją šalį“ – tai pagal galimybes – pakeliausime, gidais galės būti ir mūsų nariai, pažįstantys įvairius Lietuvos kampelius.

Mes dar tik pradedame savo veiklą, pradžiai norinčių užsiregistravo per 200, tačiau prašymus užpildė ir sumokėjo nario mokestį dar ne visi, kviečiu visus mūsų miesto pensininkus, kiekvieną ketvirtadienį 16 val. atvykti į kavinę barą „PIPITA“ S.NERIES 10, ir pavienius asmenis, ar kolektyvus, pageidaujančius tapti mūsų nariais. Turėsite galimybę susipažinti su mūsų ĮSTATAIS. Mūsų įstatuose yra parašyta, kad mūsų nariais gali būti visi sulaukę pensinio amžiaus nepriklausomai nuo tikėjimo ar tautybės – tik kalba, žinoma, valstybinė – lietuvių.

Mes visada visų Jūsų laukiame."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder