Klaipėdiečiai savaitgalį praleido judriai

Klaipėdiečiai savaitgalį praleido judriai

Rugsėjo 16-22 d. tradiciškai visoje Europoje minima judrioji savaitė, kurios tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai bei tuo pačiu skatinti miesto gyventojus kuo mažiau naudotis automobiliais. Uostamiestyje judriosios savaitės renginiai pradėti dviratininkų ir pėsčiųjų žygiais, mat šiųmetė judriosios savaitės tema - alternatyvus judėjimas.

Pirmasis renginys Klaipėdoje vyko šeštadienį - suorganizuotas dviračių žygis Smiltynėje vaizdingiausiu Lietuvoje maršrutu. Žygeiviai, nemokamu kelto reisu persikėlę į Smiltynę, lydimi gido, pajudėjo marių pakrante link Žvejo sodybos bei laivybos ekspozicijos. Prie Jūrų muziejaus trasa pasuko paplūdimio dviračių taku. Dalyviai finišavo starto vietoje - Senojoje perkėloje. Išradingiausieji ir įdomiausieji žygio dalyviai Lankininkų bazėje buvo apdovanoti "Umarų" parduotuvės įsteigtais prizais.

Sekmadienį pajudėti pakviesti pėstieji - apie pusšimtis pėsčiųjų leidosi į žygį po Klaipėdą kartu su istoriku Dainiumi Elertu. Startavę aikštėje prie "Neringos" skulptūros žygio dalyviai susipažino su Klaipėdos vėjo malūnais ir dvarais, jų įspūdingomis legendomis ir istorijomis.

Kartu su D. Elertu aplankyti išskirtiniausi Klaipėdos kultūros paveldo objektai - Tilžės malūnas, seniausia Apskrities ligoninė, buvę malūnai Baltikalnėje ir Bangų g., Sendvaris bei Trinyčių parkas, kuriame XVIII a. buvo įsikūrusios Joniškės, Butsargių ir Justenhofo dvarų sodybos.

Savaitgalio renginiais Europos judrioji savaitė uostamiestyje nesibaigė. Rugsėjo 22-ąją, kaip ir įprasta, skelbiama diena "Mieste be savo automobilio". Šią dieną miestiečiai yra raginami į darbą, mokyklą ar universitetą vykti alternatyviais keliavimo būdais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder