Klaipėdiečiai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams suaukojo daugiau kaip 1700 eurų

Klaipėdiečiai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams suaukojo daugiau kaip 1700 eurų

Liepos pabaigoje Klaipėdoje, pirmą kartą organizuotoje labdaringoje kelionėje laivu „Kai dalintis negaila“, onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams buvo suaukota 1719,75 eurai. Ši suma bus skiriama paramos fondo „Mamų unija“ globojamiems sergantiems Lietuvos vaikams, kurie gydosi Vilniuje ir Kaune. Už surinktą sumą bus perkami nekompensuojami vaistai.

„Esame laimingi, nes mūsų pirmasis pajūryje organizuotas labdaros renginys pavyko – sulaukėme daug dalyvių ir svečių. Visi buvo nusiteikę pakiliai, geranoriškai, dosniai aukojo. Neatsidžiaugiame ir stipria mūsų savanorių komanda Klaipėdoje – šie žmonės nusipelno pačių geriausių žodžių ir pagyrimų. Tai Natalija Slobodianik, Vilius Jurkus ir Julija Pigareva. Būtent jų idėja, įdėtas didelis komandinis triūsas ir kantrybė atnešė puikius rezultatus – galėsime sumažinti mūsų ligoniukų gydymosi išlaidas, nupirkdami brangių vaistų“, - sakė paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Anot jos, ši fondo iniciatyva ir kvietimas pažvelgti į vasaros pramogas kitaip, yra ne paskutinis. Planuojama, kad kiekvienais metais „Mamų unija“ kvies pajūryje poilsiaujančius žmones skirti laiko bei dėmesio ne tik sau ir artimiesiems, bet ir tiems, kurie susiduria su sunkia liga.

„Esu toks žmogus, kad turiu, noriu ir galiu dalintis. Ypač su mūsų mažaisiais – sunkiai sergančiais vaikais. Jau seniai turėjau idėją padaryti dėl jų kažką būtent Klaipėdoje. Tad ne pirmus metus bendradarbiaudamas su „Mamų unija“ pasiūliau jiems atvykti į savo gimtąjį miestą ir kartu padaryti gerą darbą dėl ligoniukų. Džiaugiuosi, kad viskas praėjo sklandžiai, gražiai. Esu dėkingas viesiems, kurie prisidėjo“, – sakė vienas iš renginio „Kai dalintis negaila“ organizatorių, klaipėdietis Vilius Jurkus.

Į labdaringą kelionę laivu „Kai dalintis negaila“ prisijungė daugiau kaip 30 geradarių-rėmėjų. Tai tiek įmonės, tiek pavieniai asmenys: Laivas „Venus“ ir jo vadovas Vaidui Lomsargiui, atlikėjas Steponui Januškai, Klaipėdos dramos teatras, viešbutis Ibis Styles Klaipeda Aurora, masažo namai „7-as prisilietimas“, Klaipėdos neįgaliųjų centras „Lakštutė“, animatoriai iš „Linksmas lagaminas“, piešimo ant veidukų meistrės Julija ir Viktorija iš „Idėja Mix“, desertų karaliai „Vanilės namai“, skanumynus gaminanti „Cukraus studija“, Mantingos paramos ir labdaros fondas, įmonė „Grand Partners“, kepyklėlė „Pas Betą“, restoranas „Biskvitas“, kompanija „Garant Group“, kavinė „Kavos architektai“, įmonė „Jogundė“, įmonė „Druskininkų Rasa“, skanumynais vaišinusios Olga Kurgina, Jelena Semionova, Marina Filiceva, Liudmila Sedova, Maja Tarachovskaja, saldainių puokštes pagaminusi Jelena Ganesha, šokių mokytojas Dmitrij Popov ir šokių mokykla „Ten Dance“, renginio radijas „Lalūna“, renginio dienraštis „Vakarų ekspresas“, renginio vedėjas Michailas Denisenko, fotografė Julija Baranovskaja, filmuotojas Aleksandr Popov, garso operatorius Dainius, bilietų platintoja tiketa.lt.

Kasmet Lietuvoje vėžiu suserga apie 100 vaikų, iš jų apie 80 proc. pasveiksta. Per septynerius veiklos metus „Mamų unija“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms suteikė paramos už daugiau kaip 762 000 eurų.

Daugiau informacijos apie ligoniukus, jų svajones, reikalingą pagalbą ir kt. – www.facebook.com/mamuunija ir www.mamuunija.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder