Klaipėdiečiai "Maisto bankui" dosnūs

Klaipėdiečiai "Maisto bankui" dosnūs

Šį savaitgalį Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, tradiciškai vyko "Maisto banko" organizuojama pavasarinė akcija. Žmonės buvo kviečiami nupirkti ir paaukoti maisto produktų skurdžiau gyvenantiems. Šįkart akcija vyko 73 šalies miestuose esančiose 402 prekybos vietose.

Klaipėdos prekyvietėse savanoriavę žmonės "Vakarų ekspresui" sakė, kad gyventojai aukoja geranoriškai.

"Atneša nemažai kruopų, makaronų, aliejaus, miltų, higienos prekių, žuvies konservų - reikalingų prekių. Žmonės geranoriškai aukoja", - teigė viename prekybos centre savanoriavusi Nijolė.

Būrys "Aitvaro" gimnazijos moksleivių: Valerija, Julija, Michailas, Ivanas ir Valentina padėti sunkiau gyvenantiems kvietė kitame prekybos centre. Pasak moksleivių, daugiausiai sulaukiama miltų, makaronų, ryžių, aliejaus, cukraus, uogienių, mėsos konservų, tačiau beveik neaukojama higienos prekių, saldumynų.

"Mums savanoriauti pasiūlė mokytojos, tai kaip ir savotiškas projektas. Dirbti, kad ir savanoriauti, yra labai gerai, kažkas naujo. Yra daug geraširdžių žmonių, kurie aukoja, bet yra ir tokių, kurie pasako, kad reikia ir kitiems aukoti, ne tik "Maisto bankui", bet dauguma dosniai perka ir aukoja", - įspūdžiais dalinosi gimnazistai.

"Maisto banko" Klaipėdos regiono padalinio vadovas Raimondas Danupas, pasiteiravus, kaip savanoriams pajūryje sekasi rinkti aukojamus produktus, sakė, jog preliminarius skaičius, kiek ir ko paaukota, organizacija turės sekmadienį, o tikslesnius duomenis tikimasi turėti pirmadienį.

"Kol kas norime labai nuoširdžiai padėkoti visiems žmonėms, kurie prisideda prie akcijos ir aukoja maisto produktų. Tikrai labai nuoširdus ačiū jiems", - sakė R. Danupas.

„Maisto banko“ akcijos, vykstančios rudenį ir pavasarį, teigiama, jau tapo visą Lietuvą apimančiu socialinių organizacijų bendradarbiavimo tinklu. Šį savaitgalį paaukoti reikalingiausių produktų negalią turintiems žmonėms, mažas pajamas gaunantiems senoliams, daugiavaikėms šeimoms ir kitoms socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms kvietė apie 8 tūkstančiai savanorių.

Statistikos departamento duomenimis, žemiau skurdo ribos Lietuvoje tebegyvena 610 tūkstančių žmonių. Pernai vykusių „Maisto banko“ akcijų metu paaukota virš 600 tūkst. eurų (2,1 mln. litų) vertės maisto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder