Kaip gali pradžiuginti batų dėžutė

Kaip gali pradžiuginti batų dėžutė

Kalėdos gali būti ir dažniau. Tuo šeštadienį įsitikino mažamečiai iš gausių šeimų. Miesto bažnyčioje vykusiame renginyje "Didžiausia dovana" vaikai ne tik mėgavosi programa, bet ir su nekantrumu vyniojo dovanas, kurias jiems ruošė nepažįstami žmonės iš tolimų pasaulio šalių.

Daugelyje šalių ši šventė vadinama "Vaikų Kalėdomis" ir yra vienas iš organizacijos "Samariečio krepšys" (Samaritan‘s Purse) vykdomų projektų.

Prieš Kalėdas Amerikoje, Kanadoje bei daugelyje Vakarų Europos šalių įvairios organizacijos ir bažnyčios, vaikai ir suaugusieji į spalvotu popieriumi apklijuotas batų dėžutes surenka dovanėles vaikams. Taip žmonės išreiškia savo meilę ir rūpestį kitose šalyse gyvenantiems mažiesiems.

Dovanėlės yra unikalios, nes jas ruošia skirtingi žmonės. Į dėžutes jie prideda įvairiausių naujų daiktų: žaislų, pieštukų, drožtukų, kreidelių, bloknotų, knygų, spalvinimo knygelių, vaikiškų higienos priemonių, bižuterijos, drabužėlių.

"Tai nėra paprasta batų dėžutė su dovanėlėmis, tai dėžutė, kuri kuria stebuklą, suteikia džiaugsmą, stiprina tikėjimą ir viltį, o tai juk gali pakeisti gyvenimą", - sako renginio organizatoriai.

Kadangi į Lietuvą šios dovanėlės keliauja iš toli ir pasiekia jau dažniausiai po Kalėdų, todėl čia ši šventė vadinama "Didžiausia dovana", tačiau tai nekeičia akcijos esmės ir prasmės.

Į spalvotu popieriumi apklijuotas dėžutes sukrautos dovanos mažuosius pajūrio gyventojus džiugina jau trečią šeštadienį. Jos išdalintos ne tik vaikams iš gausių šeimų, bet ir Lapių vaikų namų auklėtiniams, Šeimos gerovės centro ir Nesavanaudiškos lyderystės instituto svečiams.

Akcija "Vaikų Kalėdos" prasidėjo 1990 m., kai Rumunijos našlaičiams buvo išdalinta 5 tūkst. dovanėlių. Nuo 1990 m. "Samariečio krepšys" Kalėdų džiaugsmą padovanojo daugiau nei 100 milijonų berniukų ir mergaičių 130 pasaulio šalių.

Į Lietuvą šios mielos dovanėlė siunčiamos nuo 1998 metų. Per dvidešimt metų mūsų šalies vaikams jau išdalinta daugiau nei 300 tūkstančių dovanėlių.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder