Jaunimui su regos negalia - pažinimo stovykla

Jaunimui su regos negalia - pažinimo stovykla

Klaipėdos Senamiesčio ROTARY klubas jau ketvirtą kartą organizuoja pažinimo stovyklą vaikams ir jaunimui su regos negalia, kurioje dalyviai klauso ugdomųjų užsiėmimų, vyksta į pramogines ekskursijas.  

Stovykloje aklieji ir silpnaregiai vaikai bei jaunimas Klaipėdos regos ugdymo centro bei kitų specialistų pagalba galės geriau save pažinti, atrasti naujų įgūdžių, tobulinti kūrybiškumą.   

Savaitės trukmės stovykla „Pažinimo stebuklas“, prasidėjo birželio 9 d.,  Monciškėse, „Megės namuose“. Šiais metais vyksianti stovykla yra didžiausia dalyvių skaičiumi – jų 50.

„Dažnai aklieji ir silpnaregiai užsidaro savyje, neieško savirealizacijos galimybių. Todėl šiuo projektu siekiame vaikus padrąsinti ir motyvuoti tapti pilnaverčiais visuomenės nariais. Ši ugdomoji stovykla padės likimo nuskriaustiesiems stiprinti pasitikėjimą savimi, atrasti save šiuolaikiniame pasaulyje ir išnaudoti savo gabumus “ -sakė Klaipėdos Senamiesčio Rotary klubo prezidentas Kristupas Šliogeris.

Stovyklos programoje be ugomųjų užsiemimų – psichologijos, kineziterapijos, jogos – organizuojamos įvairios pramoginės ekskursijos: skrydis oro balionu, Palangos oro uosto apžiūra, išvyka į jūrų muziejų bei delfinariumą. Mergaitės su nekantrumu laukia įvaizdžio ir makiažo pamokėlių, o berniukai – karinio laivo apžiūros.  Numatyti susitikimai su vyresniaisiais regos negalią turinčiais žmonėmis vaikus skatins neužsidaryti savyje, o siekti savo svajonių ir realizuoti save.

Ketvirtadienį stovykloje vyko Talentų diena, kurios metu jaunieji atlikėjai parodė savo talentus ir padainavo kartu su Jeronimu Miliumi.

Regos negalią turintys vaikai džiaugiasi šia stovykla, nes tai viena iš galimybių jiems atsiskleisti, susirasti draugų, patirti geras emocijas, o įsimintinos akimirkos praskaidrina bei praturtina šių vaikų gyvenimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder