Imigrantės didina Britanijos populiaciją

Imigrantės didina Britanijos populiaciją

Nustatyta, kad Britanijos moterys pagimdo daugiau vaikų nei prieš dešimtmetį, Anglijoje ir Velse gimstamumas padidėjo 18 proc., rašė independent.co.uk.

Pasak mokslininkų, gimstaumas kyla dėl dviejų priežasčių. Tobulėjantis nevaisingumo gydymas leidžia šeimoms susilaukti vaikų vyresniame amžiuje. Prie populiacijos didinimo prisideda ir Britanijoje antrąją kartą gimdančios imigrantės motinos. Anglijoje ir Velse daugiau negu ketvirtadalis vaikų gimsta kitose šalyse gimusioms motinoms.

2011-aisiais šalyje gimė 724 tūkst. kūdikių, iš jų 26 proc. (arba 185 tūkst.) naujagimių buvo antrosios kartos imigrantai. 2001-aisiais tokių vaikų buvo vos 16 proc. Britės motinos taip pat gimdo daugiau vaikų nei anksčiau. Paskutiniais duomenimis vienai motinai vidutiniškai tenka 1,84 kūdikio gimdymas, kai anksčiau tekdavo po 1,56 kūdikio.

Škotijoje gimstamumas per pastaruosius dešimt metų taip pat padidėjo 5 proc. Daugiausiai vaikų gimsta mamoms iš Afganistano (vidutiniškai 4,25 kūdikio vienai gimdyvei), Somalio (vidutiniškai 4,19 kūdikio vienai motinai) bei Irako (vidutiniškai 3,91 kūdikio gimdyvei). Lenkėms motinoms 2011-aisiais metais Anglijoje ir Velse kartu sudėjus gimė 20,500 kūdikių, tačiau vienai lenkei vidutiniškai tenka 2,13 kūdikio.

Nacionalinio statistikos biuro tyrinėtojas Oliveris Dormanas įsitikinęs, kad ilgainiui ir britės pradės gimdyti daugiau: „Dalis antrosios imigrantų kartos užaugs britais, tad kai šį dešimtmetį gimusios mergaitės gimdys savo vaikus, tikėtina, kad jos laikysis savo tėvų tradicijų. Daug imigrantų užaugę didelėse šeimose, jų vaikai, gyvenantys Britanijoje, irgi augs didelėse šeimose, todėl tikimės, kad mišrios imigrantų ir britų šeimos ateityje taip pat bus didelės“.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder