Globos namų vaikai sulaukė ne tik naujų knygelių, bet ir buvo apgaubti dideliu dėmesiu

Globos namų vaikai sulaukė ne tik naujų knygelių, bet ir buvo apgaubti dideliu dėmesiu

Tęsiantis akcijos „Į vaikų globos namus – su knyga!“ renginiams, vakar Vilniaus žolyno vaikų globos namų auklėtiniai sulaukė būrio svečių su knygomis rankose, atskubėjusių dovanoti vaikams dėmesio ir gražių akimirkų drauge.

Lietuvos folkloro atlikėja Veronika Povilionienė, operos solistas Jonas Sakalauskas vaikams dovanojo ne tik savo dainas, bet ir mokė vaikus šokti sėdint, kvietė ploti, trepsėti, kartu dainuoti žinomas dainas, išmokė naujų kūrinių.

Patiems mažiausiems pasakėles apie Raudonkepuraitę, Rududu meškutį ir kitas skaitė socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėja Giedrė Vitienė kartu su operos solistu Jonu Sakalausku.

Kitų amžiaus grupių vaikams knygas skaitė aktorė Redita Dominaitytė, televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė–Masalskienė, simfoninio orkestro dirigentas Vytautas Lukočius, Baltijos kamerinio operos teatro vadybininkė Donata Malaiškaitė, roko grupės „Merlin“ atlikėjas Feliksas Kutka bei Mykolo Romerio universiteto studentai.

Su Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ auklėtiniais vakar bendravo, knygeles skaitė ir Atvelykio šventinę nuotaiką vaikams dovanojo etnomuzikologė, iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė Loreta Sungailienė bei kompozitorius ir atlikėjas Vaidas Lengvinas, žurnalo „Nykštukas“ redaktorė Ilona Bumblauskienė, šeimų klubo „Laiminga mama – laiminga šeima“ moderatorė Aušrinė Černiauskienė ir Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai.

Skaitymas balsu – tai dovana vaikui. Dėmesys, rūpestis ir bendravimas su juo – tai prasmingo darbo patirtis bei geros emocijos kiekvienam ir puiki galimybė visai pilietinei visuomenei ugdyti protingus, kritiškai mąstančius ir vertinančius gyvenimą šalies piliečius.

Šios akcijos globėja – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, iniciatoriai – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su labdaros ir paramos fondu „Mažojo princo fondu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“.

Balandžio 2-ąją, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, šventė jau įvyko Alytaus vaikų globos namuose. Ten vaikams dainavo, su vaikais vaidino, sekė jiems pasakas, eilėraščius bei įvairias knygų ištraukas skaitė Loreta Sungailienė, Laura Imbrasienė, Asta Pilypaitė, Giedrius Leškevičius, Justinas Lapatinskas, Dalia Michelevičiūtė, Vytenis Pauliukaitis, Adas Meškėnas, Karolis Ramoška, Ričardas Anusauskas, Girmantė Vaitkutė, Vadimas Šuško, Marija Liugienė ir kiti. Pasaką vaikams skaitė bei su vaikais apie laimę diskutavo renginio globėja – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder