Darbininkų klasė šiandien: nuvertinta ir izoliuota

Darbininkų klasė šiandien: nuvertinta ir izoliuota

Darbininkų klasė Jungtinėje Karalystėje nyksta. Naujas tyrimas atskleidė, kad šiai socialinei grupei save priskiria ketvirtadalis populiacijos. Tačiau ir tas ketvirtadalis jaučiasi nevertinami. Jie mano, kad dabar darbininkai yra prilyginami išmokų prašytojams arba imigrantams. Nemaža dalis darbininkų norėtų būti pristatomi kaip viduriniosios klasės atstovai.

"The Independent on Sunday" paskelbtose tyrimo išvadose nurodoma, kad darbininkai jaučiasi turintys mažiau teisių nei bet kada, izoliuoti ir jaučia grėsmę iš visų pusių.

Tyrimų bendrovė "BritainThinks" klausė žmonių, kokiai socialiniai sričiai jie save priskiria. Tik ketvirtadalis žmonių atsakė, kad jie priklauso darbininkų klasei. Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje tokių buvo 67 proc.

Vis dėlto daugelis apklaustųjų, kurie turi finansinių sunkumų, savęs nepriskyrė darbininkų klasei. Apklausa taip pat parodė, kad žmonės mano, jog prisistatyti darbininku dabar reiškia tą patį, kaip pasakyti "esu vargšas".

"Anksčiau priklausyti darbininkų klasei reiškė, kad tu atlieki darbą savo rankomis, atlieki jį sąžiningai, esi nepretenzingas ir mėgsti futbolą. Dabar darbininkų klasės sinonimas yra skurdas", - rašoma tyrimo išvadose.

Apklaustieji mano, kad darbininkų klasės prestižui labiausiai pakenkė žmonių noras gyventi iš išmokų ir imigracijos banga.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder