Bus iškilmingai įteikta Meilės Lukšienės premija

Bus iškilmingai įteikta Meilės Lukšienės premija

Pirmadienį Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre pirmadienį iškilmingoje Tarptautinės mokytojų dienos šventėje bus įteikta Meilės Lukšienės premija. Laureatė - Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Kristina Stankutė-Matė. Renginyje dalyvaus Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, geriausi mokytojai iš visų savivaldybių.

K.Stankutė-Matė Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje dirba nuo 2011 metų, jos darbo stažas 11 metų. Šių metų laureate ji buvo išrinkta spalio 1 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje.

K. Stankutė-Matė su specialiųjų poreikių vaikais, turinčiais emocijų ir elgesio, dėmesio, autizmo spektro, intelekto ir kitų sutrikimų, dirba labai kūrybiškai, taiko įvairius mokymo metodus, naudoja netradicines, interaktyvias mokymo priemones. Mokytoja yra Klaipėdos miesto specialiųjų pedagogų metodinės grupės pirmininkė, kartu su sese, taip pat specialiąja pedagoge Ana Stankute, sukūrė internetinę svetainę šalies specialiesiems pedagogams.

Mokytoja parašė projektą „Relaksacinio kambario įrengimas", laimėjo finansavimą ir toks kambarys, kuriame mokiniai galėtų atsipalaiduoti, pailsėti, nusiraminti, šį rugsėjį atvėrė duris visiems mokyklos mokiniams.

Mokyklos bendruomenė - mokiniai, tėvai, mokytojai - labai gerai vertina šią kompetentingą pagalbos mokiniui specialistę, kuri ne tik moko, bet ir sudaro sąlygas specialiųjų poreikių turintiems vaikams augti kaip asmenybėms, padeda pasirengti mokytis visą gyvenimą, integruotis į socialinę kultūrinę aplinką.

K. Stankutė-Matė skaito pranešimus Klaipėdos, šalies pedagogų konferencijose ir seminaruose, skaito paskaitas tėvams, juos konsultuoja. Kartu su mokiniais dalyvauja įvairiuose projektuose, parodose.

M. Lukšienės premiją 2010 m. įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija. Ji gali būti teikiama pedagogams (ne vyresniems nei 35 m.) už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premija siekiama įprasminti daktarės M. Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M. Lukšienės idėjas ir dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje.

Kandidatūras premijai teikė patys asmenys, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos.

Premijos dydis - 120 BSI (šiuo metu 4560 Eur.). Ji skiriama kiekvienais metais.

M. Lukšienės premijos laureatais yra tapę Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas Vygantas Kornejevas, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos chemijos mokytojas Ramūnas Skaudžius, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos anglų kalbos mokytoja Rūta Pivoriūnaitė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas Donatas Kriukas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder