Bankrutuoti nori ir Aistė Pilvelytė

Bankrutuoti nori ir Aistė Pilvelytė

Ekonominės krizės neatlaikęs statybų verslas kiša koją dar vienam šalies šou verslo atstovui. Į teismą su prašymu iškelti fizinio asmens bankroto bylą kreipėsi atlikėja Aistė Pilvelytė.

Prieš metus iš sostinės į uostamiestį gyventi persikrausčiusios A.Pilvelytės prašymą teismas priėmė ir jį nagrinėti pradės jau gruodžio mėnesį. Atlikėja su finansiniais sunkumais, kaip ir visa Lietuva, susidūrė prasidėjus pasaulinei ekonominei krizei. Pučiantis nekilnojamojo turto burbului ji nėrė į statybų verslą ir 2008 metais nusprendė pradėti statyti namus. Šiam projektui įgyvendinti paimta nemaža paskola iš banko.

Toliau viskas klostėsi pagal iki kraujo daugybei savo finansines galimybes pervertinusių ar jų neįvertinusių lietuvių žinomą scenarijų. Nekilnojamojo turto burbulas sprogo, jo kainos smigo į dugną ir, pasak pačios Aistės Pilvelytės, po finansinio pakilimo netikėtai atėjo labai gerą verslo planą sužlugdžiusi krizė. Iš jo liko tik didžiulės skolos bankui ir nuolat kapsinčios palūkanos.

Kiek pastarajam liko skolinga, vakar A.Pilvelytė „Vakaro žinioms“ atskleisti nepanoro. Jos teigimu, tai labai asmeniški ir neviešinami dalykai.

Siekdama sumažinti skolą bankui ir padengti bent dalį paskolos, A.Pilvelytė pardavė Vilniuje turėtą prabangų keturių kambarių butą. Tačiau šių pinigų likviduoti skolai neužteko. Tad atlikėją ėmė spausti ir vis augantys delspinigiai.

Blogėjanti finansinė A.Pilvelytės situacija apogėjų pasiekė šių metų pavasarį, kai antstoliai pradėjo iš varžytinių pardavinėti moteriai priklausantį nekilnojamąjį turtą - 1,12 milijono litų įvertintą namą ir žemės sklypą prestižiniu laikomame sostinės Žvėryno rajone. Rugsėjį pardavinėti 388 tūkst. litų vertės butai Vilniaus senamiestyje. Šį mėnesį antstoliai pasiūlė įsigyti 897 tūkst. litų kainuojantį atlikėjos žemės sklypą Trakų rajone.

Kalbėdama su žiniasklaida A.Pilvelytė neslepia, kad situacija tokia, kad jai liko tik viena išeitis - prašyti, kad teismas iškeltų fizinio asmens bankroto bylą.

Praėjusiais metais Latvijoje oficialiai bankrutavo ir lygiai tokioje pačioje situacijoje atsidūręs dainininkas Andrius Rimiškis. Kaip ir A.Pilvelytę, jį parklupdė ekonominės krizės sužlugdytas statybų verslas. Teismo pripažinti bankrutavusia prašo ir dainininkė, 1996 metais gražiausia lietuvaite išrinkta Sandra Chlevickaitė. Bankrutuoti nepavyko bankui įsiskolinusiai atlikėjai Andželikai Petrikytei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder