Aukštesnis karjeros planavimo laiptelis

Aukštesnis karjeros planavimo laiptelis

"Baltijos" gimnazistai turėjo galimybę apsilankyti Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakultete.

Su šia mokymo įstaiga gimnazija bendrauja jau daugelį metų.

Gimnazistus maloniai pasitiko ir ekskursijai vadovavo gimnazijos Garbės galerijos narė, buvusi tuometinės 18-osios vidurinės mokyklos mokinė Nijolė Bytautienė. Mokiniai buvo supažindinti su pačiu fakultetu, jo struktūra, susitiko su kolegijoje besimokančiais buvusiais "Baltijos" gimnazistais.

Detalesnė pažintis su kolegija prasidėjo nuo bibliotekos, kurioje tuo metu darbavosi gausus būrys studentų. Akį traukė bibliotekos sienos, išpuoštos freskomis su Martyno Mažvydo "Katekizmo" ištraukomis. Lydimi bibliotekoje dirbančios istorikės Onos apsilankėme kolegijos muziejuje, kuriame gausu pačių studentų surinktų eksponatų - senovinių lygintuvų, žibalinių bei karbitinių lempų, audimo staklių, maldaknygių.

Labiausiai didžiuojamasi rekrūto skrynia, kuri yra vienintelė tokia Lietuvoj. Pasak ponios Onos, kareivis grįžo namo nešinas šia sunkia skrynia, kur buvo sudėta visa reikalinga kariui amunicija.

Gimnazistams teko garbė susitikti su fakulteto dekane Asta Panceroviene ir prodekane Aušra Anužiene, kurios išsamiau papasakojo, kodėl verta studijuoti kolegijoje.

Gimnazistai dėkingi projektui "Drąsinkim ateitį" vadovaujančiam mokytojui Jonui Gineikai ir kolegijos lektorei N. Bytautienei už galimybę susipažinti su šiuo kolegijos fakultetu. Galbūt kai kam tai bus aukštesnis laiptelis, planuojant savo karjerą.

Agnė ČĖSNAITĖ, Kristina POLIAKOVA, Karolina PLIENIŪTĖ, "Baltijos" gimnazijos trečiokės

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder