Auditas suteikė stipresnį savivertės jausmą

Auditas suteikė stipresnį savivertės jausmą

Per Respubliką besiritanti švietimo įstaigų veiklos kokybės išorinio vertinimo (visuomenėje skambanti grėsmingu žodžiu "auditas") banga neaplenkė ir uostamiesčio Baltijos gimnazijos.

Daugeliui įstaigų toks vertinimas tapęs didžiuoju baubu, Baltijos gimnazijos bendruomenei suteikė gerokai stipresnį savivertės jausmą: 10 iš 15 analizuotų veiklos aspektų įvertinti puikiai ir labai gerai.

Baltijos gimnazijos bendruomenę labiausiai nudžiugino aukščiausiu balu įvertintas mokytojo ir mokinio dialogas pamokoje.

"Kai kurių lietuvių, užsienio kalbų, istorijos mokytojų patirtis galėtų tapti pavyzdžiu visai mokytojų bendruomenei", - pastebėta ataskaitoje.

Daugelis mokytojų geba gerai valdyti klasę, sukurti darbingą atmosferą, įtraukti mokinius į pamokoje organizuojamas veiklas, jų reikalavimai mokiniams yra abipusiai priimtini ir suprantami. Tad gimnazijos veiklos kokybės vertintojai mokytojo ir mokinio dialogą vertino puikiai.

Gimnazijoje daugumai mokinių yra sudarytos sąlygos teorines žinias taikyti praktiškai ne tik pamokose, bet ir dalyvaujant projektinėje, įvairioje neformaliojo ugdymo veikloje. Silpniau besimokantieji gali papildomai konsultuotis su mokytojais, užsiimti širdžiai miela veikla, gabieji - dalyvauti konkursuose, olimpiadose, sporto varžybose.

Nuo 2011 m. įstaiga pritaikyta mokinių, turinčių judėjimo negalią, ugdymui. Tai taip pat teikia džiaugsmo bendruomenei. Sveikieji, nuolat bendraudami su judėjimo negalią turinčiais mokiniais, tampa jautresni, dvasingesni. Galbūt todėl, kaip teigiama vertinimo ataskaitoje, destruktyvaus elgesio atvejų pasitaiko retai.

Ženklūs mokinių pasiekimai įvairiuose konkursuose, olimpiadose, akcijose. Ši veikla taip pat viena iš stipriųjų gimnazijos veiklos aspektų. Dauguma mokinių, baigę Klaipėdos Baltijos gimnaziją, sėkmingai mokosi šalies bei užsienio universitetuose, kolegijose, tęsia mokymąsi profesinėse mokyklose. Bendruomenė domisi buvusiais ugdytiniais, renka apie juos duomenis, bendradarbiauja projekte "Drąsinkime ateitį", viešina sėkmės istorijas.

Apžvelgus gimnazijos veiklos rezultatus, užfiksuotus veiklos kokybės išorinio vertinimo ataskaitoje, lieka pridurti, kad šalies mastu vykdomoje gimnazijų reitingų lentelėje, skelbtoje žurnale ,,Veidas", Klaipėdos Baltijos gimnazija yra trečioje vietoje iš visų mūsų miesto gimnazijų. Rezultatas, kuris skatina gimnazijos bendruomenę dar labiau susitelkti ugdant atsakingą Lietuvos pilietį.

Vidutė KONTAUTIENĖ, Baltijos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder