Apie paramą tiems, kuriems iš tikrųjų jos reikia

Apie paramą tiems, kuriems iš tikrųjų jos reikia

Jau šį penktadienį 15 val., o šeštadienį nuo 10 val. iki 20 vakaro Klaipėdos prekybos centruose startuos tradicinė "Maisto banko" akcija. Jos metu miestelėnai maisto produktais, vadinamuoju "išgyvenimo paketu", galės paremti varguolius.

"Maisto bankas" džiaugiasi tuo, kad jau dešimtus metus gali vykdyti jubiliejinę paramos akciją. Tikimės, kad ji ir vėl nustebins mus savo rezultatais. Kiekvienas paaukotas produktas yra didžiulė dovana", - sakė "Maisto banko" Klaipėdos regioninio padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Jis pasidžiaugė, kad prie akcijoje dalyvaujančių 23-24 prekybos centrų prisidėjo dar du. Mieste taip pat gausėja savanorių būrys, atsiranda naujų organizacijų, kurios mielai dalyvauja akcijose. Šį kartą tokių organizacijų jau bus 21.

Į talką "Miesto bankui" atskuba moksleiviai. "Aitvaro" gimnazijos pedagogų ir mokinių bendruomenės priežiūrai galima drąsiai patikėti visą parduotuvę, prie jos prisideda Stulpino pagrindinė mokyklos septintokai ir aštuntokai. Gražią iniciatyvą rodo "Maisto banko" tinklalapyje savanorio anketą pildantys studentai, skambina telefonu, sakosi jau turintys patirties šioje veikloje arba norintys prisidėti. Pavasarinėje akcijoje dalyvavo apie 500 jaunųjų savanorių, tikimasi, jog savanorių šį rudenį padaugės beveik dvigubai. Šį ketvirtadienį "Maisto banko" tinklalapyje turėtų atsirasti žemėlapis, nurodantis, kuriose parduotuvėse bursis savanorių pajėgos, darbo valandų grafikas.

Šiais laikais likti alkanam - sudėtinga

"Mes kaip visada tikimės gerų aukotojų. Šiais metais džiaugiamės naujove - labdaros valgykla, kurioje spalio mėnesio pabaigoje karštu maistu bus maitinami skurstantys klaipėdiečiai. Baltijos prospekte nr. 103., buvusios socialinių paslaugų valgyklos patalpose kol kas, kol nėra gaminamas maistas, remiant organizacijoms-partnerėms, kiekvieną darbo dieną jau teikiami maisto paketai", - sakė "Maisto banko" Klaipėdos regioninio padalinio programos koordinatorė Loreta Danupienė.

Jau gauta apie pusantro šimto prašymų, rėmėjai teigė pradedantys dar geriau pažinti miesto pulsą. Karštas maistas, tikimasi, pasotins varguolius dar šio mėnesio pabaigoje. Norintys maitintis, turės pateikti asmens tapatybės dokumentą, pažymas, liudijančias, jog asmuo stovi eilėje Darbo biržoje, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, likę 5 metai iki pensijos arba augina vaiką iki 3 metų amžiaus, - o po to, kaip sakė Maisto banko atstovai, suveiks moraliniai svertai. Valgytojai bus motyvuojami susitvarkyti valgyklos aplinką, nerūkyti prie jos. Rūpintojėliams puikiai pažįstami žmonės, ateinantys iš nakvynės namų, kurie dažniausiai maitinasi bažnyčių parapijų labdaros valgyklose, kur gauna karštą valgį nepateikę dokumentų.

"Šiais laikais būti alkanam yra sudėtinga. Darbo praktika rodo, kad pas mus atėję vyrai prašo maisto produktų, tinkamų įkeitimui, tai yra, jie turgaus bobutėms pigiau parduoda gautą aliejų, cukrų, mėsos konservus, kad nusipirktų svaigiųjų gėrimų ir cigarečių", - sakė "Maisto banko" atstovai Klaipėdoje.

Pas Klaipėdos merą Maisto banko atstovai sakė kelintus metus pavasarį ir rudenį ateinantys ne tik kaip pas akcijos globėją, bet ir kaip savanorį, apsirengiantį savanorio marškinėlius ir su savo šeima dalyvaujantį renkant aukas. Meras pažadėjo ir šįkart dalyvausiantis akcijoje, jeigu jo pavyzdys išties įkvepia žmonių supratingumą remti tuos, kuriems, deja, šiandien dar iš tikrųjų reikia pagalbos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder