Anytos sumušta besilaukianti mergina po TV laidos bando kurti naują gyvenimą

Anytos sumušta besilaukianti mergina po TV laidos bando kurti naują gyvenimą

Praėjusį penktadienį vienoje televizijos laidoje buvo parodyta sunkiai įsivaizduojama situacija - besilaukianti 21-erių metų saugiškė Marytė Lekevičiutė kentė žiaurų jos gyvenimo draugo mamos elgesį. Mergina pasakojo, kad dažnai buvo mušama, tampoma už plaukų, kasdien girdėjo priekaištus, be viso to, ją išvarė iš namų. Dvi naktis Marytė miegojo daugiabučio laiptinėje. "Šilokarčema" aplankė saugiškę jau naujuose namuose, kuriuose dabar ji jaučiasi saugi ir laiminga.

Anksti neteko mamos

Mama kiekvienam vaikui yra pats svarbiausias asmuo visą gyvenimą, tačiau Marytė negalėjo pajusti jos meilės, užtarimo, neišgirdo mamos sekamų pasakų. Ji nuskendo, kai mergaitei buvo dveji su puse. Marytę, vyresnius brolį ir dvi seseris teko prižiūrėti tėčiui. Vienam vyrui ir dirbti, ir vaikus auginti buvo išties nelengva. Mažąją Marytę, kai nereikėdavo eiti į mokyklą, prižiūrėdavo vyresnieji, tačiau kitu laiku nebuvo kam jos prižiūrėti. Tėtis neturėjo galimybės su ja likti namuose, nes kartą jam viršininkas liepė pasirinkti: arba vaikai, arba darbas. Taip Marytė iškeliavo į Jurbarką, apsigyveno dėdės (tėčio brolio, - red. past.) namuose. ,,Kadangi jų šeima negalėjo turėti savo vaikų, sutiko užauginti mane“, - pasakojo mergina. Jurbarke baigė mokyklą, ir sulaukusi 18-os metų grįžo atgal į tėvo namus. ,,Pasiilgau šeimos, tėčio, brolio, seserų. Norėjosi visada būti kartu. Sunku buvo gyventi taip toli, bendrauti taip pat sudėtinga, norėjau dažniau juos matyti“, - patirtais išgyvenimais dalijosi Marytė.

Bandė laimės ieškoti užsienyje

Mokslai Marytės nežavėjo, šiaip ne taip baigusi mokyklą mergina dar bandė mokytis Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykloje, tačiau ilgai ten nesimokė. Atsiradus galimybei išvažiavo į užsienį, Anglijoje praleido dvejus metus.

Su vaiko tėvu Viktoru Marytė susipažino prieš penkerius metus. ,,Mus supažindino mano brolis“, - sakė mergina. Kadangi jis išvyko dirbti į Angliją, Marytė taip pat ten nuvyko. Viktoras daugiausia dirbo fabrikuose, Marytė – laukuose. Tuomet finansinė poros padėtis buvo nebloga. ,,Pinigų užtekdavo viskam“, - teigė Marytė. Pasidomėjus, ar jie su Viktoru gerai sutardavo, Marytė neslėpė: ,,Buvo visko...“.

Vaikelis buvo laukiamas

Pasidomėjome, ar vos 21-erių sulaukusi mergina ir 25-erių jos gyvenimo draugas planavo vaikelio atėjimą į šį pasaulį. ,,Mes norėjom norėjom, bet vėliau išėjo taip, kad pasikeitė finansinė padėtis, reikėjo grįžti į Lietuvą. Buvo taip, kaip buvo, nieko pakeisti nebegalėjome, aš jau laukiausi“, - atviravo Marytė. Kai pora grįžo į Lietuvą, Marytei jau buvo apie ketvirtas nėštumo mėnuo.

Anyta "apdovanojo“ smūgiais

Grįžusi pora apsigyveno Viktoro mamos namuose. Tuomet visi sutarė. ,,Kol turėjome pinigų, tol viskas buvo gerai, - sakė Marytė. – Kai pinigų nebeturi, esi nebereikalingas“. Ramiai mergina gyveno tik du mėnesius. Vėliau Viktoro mama liepė ieškotis darbo. ,,Radome darbo tik pas vieną ūkininką, tačiau ten dirbome tik 9 dienas. Jis nenorėjo mums mokėti pinigų, išvarė lauk“, - pasakojo būsima mama. Pasak Marytės, jiems sugrįžus Viktoro mama gėrė. ,,Kol pinigų turėjome, kol valgyti visiems dariau, kol gėrė, tol viskas buvo gerai“, - atviravo Marytė. Mergina pasakojo, kad jai teko kęsti ne tik užgaulius draugo mamos žodžius, bet ir atlaikyti jos smūgius. ,,Ji mane spardė, tampė už plaukų“, - skaudžius išgyvenimus pasakojo mergina. To priežastimi Marytė įvardijo maistą.

Besilaukiančią išmetė į gatvę

Viktoro mamai nerūpėjo, kad Marytė laukiasi jos anūko. Merginai ji buvo negailestinga – vos už dviejų mėnesių turėsiančią gimdyti sūnaus draugę išmetė į gatvę. Marytė dvi naktis miegojo namo laiptinėje. Jos neužtarė nė vaiko tėvas Viktoras. ,,Jis mamai niekuomet neprieštaravo“, - sakė Marytė.


 

Ne kartą vyriausiajai Marytės sesei Rozvitai teko padėti jaunėlei. ,,Ji mane dažnai priimdavo į savo namus“, - sakė mergina. Tėtis taip pat visai neseniai mirė, todėl sesuo yra vienintelė Marytės pagalbininkė. Sužinojus, kad jos sesuo dvi naktis miegojo gatvėje, Rozvita pakvietė vienos televizijos laidos kūrėjus. ,,Aš apie tai nieko nežinojau, buvau nustebusi, kai dieną prieš man apie tai pasakė sesuo“, - sakė mergina.

Mirus tėvams vyriausia sesuo sesėms ir broliui atstoja ir tėtį, ir mamą. Moteris augina ir penkis savo vaikus, priglaudė sesę ir brolį. ,,Marytei gyvenimas su Viktoru buvo tikras košmaras. Ten jie neturėjo nei ką valgyti, nei kur miegoti... buvo baisu. Nebegalėjau žiūrėti kaip kenčia sesuo“, - ,,Šilokarčemai“ sakė Rozvita.

Po to, kai Marytė su televizijos laidos filmavimo grupe apsilankė namuose, iš kurių buvo išvaryta, su Viktoru išsiskyrė. Toje laidoje buvo prašoma padėti tuoj gimdyti turėsiančiai merginai susirasti namus.

Tiesa, Marytė per visą savo nėštumo laikotarpį nė karto neapsilankė ginekologo kabinete, nes niekur nebuvo deklaravusi savo gyvenamosios vietos. Tik padedant televizijos laidos vedėjai, mergina apsilankė gydytojos-ginekologės Danės Lebeckienės privačiame ginekologiniame kabinete. Atlikus apžiūrą nustatyta, kad nėštumui viskas gerai. Dabar Marytė savo gyvenamąją vietą deklaravo Šilutės r. savivaldybėje.

Aurimo namai – naujo gyvenimo pradžia

,,Šilokarčemos“ korespondentė Marytę surado naujuose namuose. Šiuo metu ji gyvena Peterių kaime (Saugų sen.), kur ją sutiko priimti vietos gyventojas Aurimas. Aš jį pažįstu apie septynerius metus. Po laidos filmavimo praėjus dviem dienoms Aurimas Marytę parsivežė į savo namus. ,,Jis labai manimi rūpinasi. Prižiūri, kad aš būčiau pavalgiusi, kad lankyčiausi pas gydytojus“, - džiaugėsi besilaukianti mergina. Dabar Marytė gali pasakyti, kad jaučiasi laiminga. ,,Aurimas turi labai gerą širdį“, - gyrė mergina. Ji jaučiasi saugi, yra apsupta dėmesiu ir rūpesčiu. Netrukus, gegužės pabaigoje–birželio pradžioje, gims ir jos pirmagimis, kurio, anot Marytės, labai laukia ir Aurimas.

Dabar jie gyvena jo dviejų kambarių bute. Kol kas antrąjį kambarį tik ruošiasi įsirengti. Vienintelės jų pajamos – nedidelis Aurimo atlyginimas, todėl visų reikiamų kūdikiui daiktų Marytė įsigyti negalinti.

Labiausiai jaunai būsimai mamai reikia rūbelių naujagimiui, taip pat ir rūbų jai pačiai, todėl visus galinčius ir norinčius pagelbėti prašome kreiptis tel. (8 441) 75 375.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder