6 tikros meilės požymiai

6 tikros meilės požymiai

Kaip laiku atpažinti tikrą meilę ir nepraleisti šanso tapti laimingu? Žmogaus poreikis patirti tikrą meilę nors kartą gyvenime,  paraleliai eina su jo noru būti suprastam, įvertintam, priimtam ir besąlygiškai mylimam. Laikoma, kad tikra meilė – tai tas pats jausmas, kuris aprašytas Biblijoje. Todėl tuo pačiu kyla  ir klausimas: o kas ta tikra meilė? Kaip atpažinti ją nuo susižavėjimo ar įsimylėjimo?

1. Tikra meilė – kai tu sutinki ir priimi žmogų tokį, koks jis yra. Iš tikrųjų tokiuose santykiuose pasireiškiantys jausmai tarsi savaime suprantamas dalykas. Tada žmonės nelinkę keisti ir auklėti vienas kito. Ir net jei jie skirtingi, tai supranta, tuo pačiu pakeldami savo vertę, kadangi papildo vienas kitą. Ir tada kitas santykių etapas bus pripažinimas, dėkingumas ir atsidavimas.
 
2. Kai meilė tikra sieki, kad ir tavo antra pusė būtų laiminga. Šis siekimas – abipusis. Ir tas noras visai natūralus ir nesąmoningas.

3. Tikra meilė suteikia saugumo jausmo. O tai - svarbiausia santykiuose.

4. Tokiuose santykiuose nepastebi ir neužsiangažuoji ties smulkmenomis. Jei priėjai išvadą, kad yra dalykų, kurie tave erzina partneryje, tiesiog pakalbėk su juo. Mokėjimas bendrauti – vienas svarbiausių gerų santykių rodiklių. Tačiau nereikėtų dirbtinai sukurti sau problemas.
Kai kurių žmonių supratimu, tikra meilė ir nepasitenkinimas – nesuderinami dalykai. O be reikalo. Visi mes žmonės, su savo jausmais ir mintimis. Todėl nieko stebėtino ir normalu, kad mintys ir norai nesutampa. Tačiau nereikėtų idealizuoti tikros meilės suvokimo. Tai ne melodrama, o realus gyvenimas.


5. Gerų santykių ir tikros meilės pagrindas – kantrybė ir pasitikėjimas. Pasitikėjimas – bet kokių tvirtų santykių pagrindas, dar labiau suartinanti du žmones.


6. Sugebėjimas gražiai ir tolerantiškai išsakyti savo nuomonę ir nepasitenkinimą. Esant tikrai meilei AŠ vaidina antraeilį vaidmenį. Žinia, žmogus pagal savo prigimtį – egoistas. Todėl visiškai normalu, kad norisi pagalvoti ir bent kažkiek apie save. Ypač kai santykiai tęsiasi ilgai ir pora nebėra emociškai stipriai priklausoma vienas nuo kito!? Todėl gali kartais viskas erzinti. Išsikrauk, atsikratyk įtampos ir suprask, kad tu – laimingas žmogus. Kad turi savo antrą pusę ir yra MES, o ne AŠ.

Tačiau nereikėtų manyti, kad tikra meilė – tai silpnybė arba kažkas idealaus. Meilė – žmogiškų santykių forma, dėl kurios taip pat reikia įdėti nemažai pastangų. Todėl nereikėtų to žemiško, gyvenimiško  jausmo painioti su tuo ką rodo kine. Kuo stipresnė meilė, tuo, kaip bebūtų keista, ji yra žemiškesnė ir natūralesnė.

pagal peapteam.com

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder