Uolus sutuoktinis - karjeristams

Uolus sutuoktinis - karjeristams

Kai spauda aprašo daug pasiekusių žmonių istorijas, dažnai jas pavaizduoja taip, tarsi savo sėkmę jie būtų susikūrę vieni patys. Aukštos pareigos, finansinė nepriklausomybė, statusas visuomenėje... Kas žmogui labiausiai padeda šiame kelyje į sėkmę?

Vašingtono universiteto, esančio Seint Liuise (JAV), mokslininkai Džošua Džeksonas (Joshua Jackson) ir Britani Solomon (Britanny Solomon) penkerius metus studijavo 5 tūkstančius susituokusių 19-89 metų amžiaus žmonių ir aptiko, kad labiausiai siekti sėkmingos karjeros žmogui padeda partneris, pasižymintis uolumu.

Dž. Džeksonas ir B. Solomon analizavo tyrimo dalyvių psichologinius duomenis. Dalyviai buvo vertinami pagal asmenybės bruožus (geraširdiškumą, atvirumą, uolumą etc.) ir taip pat stebimi įprastose darbo vietose. Kasmet tyrėjai įvertindavo jų karjeros eigą.

Mokslininkai aptiko, jog darbuotojai, per psichologinius testus gavę didžiausią balą už karjeros sėkmę, turėjo sutuoktinį, kuris gavo didžiausią balą už uolumą - nepriklausomai nuo lyties ir darbo statuso.

"Mūsų tyrimas rodo, jog ne tik pati asmenybė daro įtaką savo karjerai. Sutuoktinio asmenybė taip pat labai svarbi", - sakė Dž. Džeksonas.

Ankstesni tyrimai dažniausiai rodė, kad žmonės labiausiai norėtų susirasti geraširdį ir dvasiškai harmoningą partnerį, o Džeksono ir Solomon tyrimo duomenys byloja, jog partnerio uolumas taip pat be galo naudingas.

Uolus, rūpestingas sutuoktinis skatina jus ir patį būti stropų, padeda įveikti rutinines problemas ir galiausiai - daugiau uždirbti.

Laimingos žmonos - laimingas vyras

Kito naujo tyrimo apie partnerių santykius duomenys byloja, kad kuo laimingesnė žmona - tuo laimingesnis jos vyras, nepaisant to, koks jo paties požiūris į santuoką.

"Kai žmona yra patenkinta santuoka, ji skiria daugiau dėmesio savo vyrui, o tai teigiamai veikia jo gyvenimą", komentuoja Rutgers universiteto (JAV) profesorė Debora Kar (Deborah Carr).

Kita vertus, vyrai mažiau reiškia savo jausmus ir mintis apie santykius, tad jų nepasitenkinimas santuoka ne visada žinomas jų žmonoms.

Šaltinis: "Psychology Today"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder